RGB-trenden håller sig stark med de allra flesta tillverkare av datorkomponenter ombord på tåget, dock är det långt ifrån alla som uppskattar ljusshower från sina datorer och MSI vill ta vara på detta med moderkortet MEG X570 Unify.

När det kommer till att utsmycka sina produkter med RGB-belysning verkar det vara något de allra flesta tillverkare av datorhårdvara inte kan få nog av att göra. Trenden har under de senaste åren gått från att vara någon enstaka LED-lampa på ett fåtal sorters komponenter till att vara så utspridd att vissa system ser ut att vara gjorda av inget annat än lampor.

Dock är det inte alla konsumenter som uppskattar dessa extravaganta extradetaljer som hittar sin väg till nästintill alla hörn av komponentmarknaden idag. Trots att komponenters belysning ofta går att stänga av manuellt via dedikerad mjukvara är det många som inte uppskattar att behöva ta det extra steget. Detta är något MSI nu ser ut att vilja ta vara på med en kommande moderkortsmodell.

Via sitt Twitter-konto har MSI nu smygvisat moderkortsmodellen ”MEG X570 Unify” vars stora idé är att skrota all belysning och klä sig i en helsvart skrud. MSI:s Twitter-konto ger utöver färgschemat i princip ingen information när det kommer till moderkortets faktiska specifikationer. Det meddelande som tillverkaren skrivit tillsammans med smygvisningen förklarar i princip bara hur en ”helsvart best är på väg”.

Något specifikt lanseringsfönster eller i vilken prisklass detta moderkort kommer att lägga sig i är även det oklart i skrivande stund. När mer information angående pris, tillgänglighet och hårdvaruspecifikationer för MEG X570 Unify blir bekräftat återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jimmy Åsén Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Hehehe, kunde inte annat än skratta lite när det poängterades i rubriken att moderkortet är LED-löst, i dessa RGB-galna tider… 😉 (Själv diggar jag LEDs stenhårt för övrigt.)

Trist att det är en fläkt på sydbryggan dock.

Jimmy Åsén
Medlem
Jimmy Åsén

Aldrig förstått det här med RGB, när man sitter vid datorn skall man väl titta på skärmen? Lyser inte den tillräckligt. Min dator huserar även under skrivbordet vilket medför att eventuell RGB ändå inte är synlig.