För dem som är intresserade av HTPC (Home Theater PC) är det nog stor chans att man känner till myHTPC. Ett gratisprogram som likt Windows Media Center var tänkt som ett grafiskt användargränssnitt för HTPC-system. myHTPC styrdes till stor del av HTPC-communityn och levde till stor del på plugins som skrevs av hängivna användare.
Nu har myHTPCs skapare, Pablo Pissanetzky, gått vidare med ett mer kommersiellt HTPC-gränssnitt som utvecklas av företaget Meedio LLC.


Med myHTPC som tydlig grundstomme verkar utvecklingen gå stadigt framåt och redan i juli lanserade man den första versionen av Meedio Essentials. En första del av Meedio-paketet som hittills fokuserar på mediauppspelning, men saknar TV och radio-funktionalitet.


På Anandtech har man tagit en närmare titt på den senaste versionen av Meedio Essentials och har publicerat den första av två delar i en artikel kring mjukvaran. I första delen behandlas installation, musik och videouppspelning, DVD-uppspelning och möjligheten att skräddarsy utseendet på användargränssnittet. Meedio Essentials ser mycket lovande ut och Anandtech verkar uppskatta vad man hittills sett.
Tyvärr har jag personligen inte hunnit testa mjukvaran men ser gärna att ni delar med er av era erfarenheter i forumet.


Första delen av Anandtechs artikel hittar ni här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid