Intel Optane 900P är numera marknadens snabbaste konsument-SSD och det är dags att kora en vinnare i Intels stora Optane-tävling.

Tävlingen gick ut på att berätta Din egen mest minnesvärda datoruppgradering och redaktionen har vältrat sig i roliga och gripande bidrag.

En av de största fröjderna med att hålla i tävlingar är just att får läsa alla er läsares bidrag. Denna gången har ni tagit oss på redaktionen på en resa som spänner över mer än 30 år av minnen – från mitten av 80-talet och ett slitgöra gör att spara ihop till en Amiga 1000 hela vägen fram till uppgraderingar till  Nvidias 1000-serie. Flera av er berättade om när ni övergick från 2/3/486 till er första Intel Pentium-dator. Andra när ni skaffade ert första Voodoo-kort, eller det första Geforce-kortet. Några FPS-frälsta berättade om när ni gick från 60Hz-skärmar till 120+Hz. Många av er minns hur ni gick från spinnande hårddiskar till SSD och hur era laddningstider blev som bortblåsta.

Dela med er av era minnen i forumet tillsammans med redaktionen

Ni har alla glatt redaktionen med era fina minnen. Men det vore egoistiskt av oss att bara vi ska få läsa och njuta av era bidrag, så vi skapade en forums-tråd där ni kan skriva in era minnen så alla får läsa dem.  Lite nostalgi så här i juletid är väl mer än passande?

Efter mycket urvalsångest och 5 starka finalister valdes till slut Simon Fredin som vinnare. Vi var många på redaktionen som kände igen sig av hur glad man blev av dessa arvegods från släkt, syskon och vänner, och det som var förlegat i deras värld var en super-boost för ens egna prestanda. En tradition som vi själva idag fortsätter, och som de galna entusiaster vi är uppgraderas det frekvent – där släkt och vänner uppskattar de arvegods som i vår värld numera är förlegade.

Här är det vinnande bidraget Simon skickade in

 – Mitt bästa minne var för några år sen när man satt och spelade black ops 2 på föräldrarnas gamla HP-dator, spelade med cirka 20 fps på lägsta inställningarna och man var van med att det laggade. Köpte ett uppgraderingspaket med 8gb ram o en för mig grym i3a, sen fick jag ett väldigt sletet GTX 560 av en av mina bästa vänner i julklapp, aldrig varit så tacksam i mitt liv, att jag fick bättre fps gjorde det bara svårt för mig i början då jag vant mig med att spela med lagg, men den uppgraderingen kommer jag aldrig att glömma!

Grattis Simon – du har en 280GB-version av konsumentvärldens snabbaste SSD:er på väg hem!

Tack till alla som deltog och häng kvar för fler tävlingar redan i vinter!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid