Media Markt ryktades för bara några veckor bestämt sig för att lämna Sverige. Nu laddar butikskedjan med en stor lagerrensning med 1 000-tals produkter.

Media Markt har ännu inte lämnat den svenska marknaden och företaget själva har inte kommenterat ryktena om att de svenska butikerna sägs läggas ner. Butikskedjan Expert har dock dementerad att man tänkt köpa upp Media Markts butiker.

Medan det fortfarande inte kommit några nya uppgifter i ämnet har Media Markt nu startat en rejäl lagerrensning i sina butiker och sin onlinebutik. 1 000-tals produkter ska enligt Media Markt vara med i utförsäljningen och priserna ska vara sänkta med upp till 75 procent.

Media Markt kör kontinuerliga lagerrensningar

Lagerrensningen har fått kunder på speciellt sociala medier att se Media Markts lagerrensning som det slutgiltiga beviset på att kedjan lämnar Sverige. Medan så mycket väl kan vara fallet kan vi med näsan i historieböckerna se att Media Markt faktiskt kört stora lagerrensningar varje år, faktiskt just i mars månad. Detta skedde både 2015 och 2016 samt nu i snarlik tidsperiod under 2017. Media Markt själva kommenterar inte ryktena om att företaget ska lägga ner sin verksamhet men skriver följande i kommentarsfältet på Facebook.

”Sedan vi klev in på den svenska marknaden 2006 har det alltid funnits rykten om Media Markts framtid i Sverige, dock kommenterar vi inte spekulationer eller rykten. Media Markt håller öppet precis som vanligt, alla garantier, presentkort mm. gäller precis som vanligt.[…]MediaMarkts garanti gäller för alla produkter som köpts i våra varuhus. Kampanj- och rabatterade produkter är inget undantag. MediaMarkt ger ett års garanti på alla produkter, förutom förbrukningsmaterial, och det gäller även på produkter som köpts under en kampanj.

Detta torde betyda att konsumenter har uppbackning av företaget oavsett Media Markts direkta närvaro i just Sverige. Som vi konstaterat i tidigare artiklar kommer man som kund i värsta fall alltid kunna vända sig direkt till en tillverkare eller grossist för eventuella garantiärende.

Om Mediamarkt lämnar Sverige – Hur kan konsumenter drabbas?

Topp 6 bärbara datorer på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonAnton KarmehedHybriz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael Linnér
Medlem

Haha trodde ni hade fått spons av MediaMarkt först, shit vilken banner… 😉

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Media Markt är inget man kommer att sakna om dom nu skulle försvinna, har här i sverige alltid upplevt dom som dyra och med föråldrade produkter.
Inte att jag har något emot att köpa produkter som kanske inte är det senaste/mest moderna/nya, men då ska priset vara där efter och inte dyrare än nyare likvärdga produkter.