Överklockningslaget NHOC har fortsatt att skörda framgångar och även om vi redan sett flera imponerande resultat finns det betydligt mer av den varan att vänta. Nu har Henry ”ME4ME” de Kruijf gett oss en liten förhandsvisning, detta genom att överklocka MSI GeForce GTX 480 Lightning till sanslösa 1 450 MHz.

Henry lyckades redan under MSI MOA 2010 att nå GPU-klockfrekvenser på över 1 400 MHz tillsammans med Jon ”elmor” Sandström och detta gav dem också segern i MSI:s prestiegefyllda överklockningstävling.

Efter hemkomsten till Sverige har Henry jagat en processor värdig att vistas i samma system som MSI:s nya värstinggrafikkort men under tiden har han även testat så att grafikkortet levererar på svensk mark, något det onekligen gör med råge.

Med hjälp av flytande kväve och en hel del smicker har Henry lyckats få upp grafikkortet i hela 1 450 MHz GPU samt 5 060 MHz minne, världens idag högsta registrerade GPU-klockfrekvens för GeForce GTX 480. Detta fullt stabilt i 3DMark Vantage GT2, som pressar grafikkortet ordentligt.

Kanske mest imponerande är att detta ger en GPU-överklockning på mer än 100% samt att grafikkortet redan vid sin standardfrekvens på 701 MHz har svårt med hög strömförbrukning och värmeutveckling.

Exakt hur mycket värme och vilken strömförbrukning kortet registrerar är inte klart. Men enligt Henry själv slukar kortet kväve i uppseendeväckande takt. Vad detta kan mynna ut i för prestanda med en vettig CPU återstår att se, men Henry säger det själv bäst i sin forumstråd;

”more… much more to come!”

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SennebringAnton Karmehedgbglassen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mattias Awes
Medlem

Galet bra Henry, det blir hwbot slakt i kombination med en skaplig 980x!

Sennebring
Medlem
Sennebring

Imponerande frekvens!