Kanske blir det Geforce GTX 2080 eller GTX 1180 som tar över tronen på grafikkortsmarknaden men nu vet vi iaf hur vissa av den ya Geforce-flaggskeppen ser ut.

Medan Nvidia håller media och konsumenter på halster med detaljerad information om nästa generations Geforce-grafikkort fortsätter företagets partners att hinta om nya grafikkort. Vi har redan sett hur tillverkaren Manli registrerat nya GA104-400-kretsar och nu har både Inno3D och Maxsun visat upp bilder på nästa generations Geforce-grafikkort.

 

Inno3D satsar i vanlig ordning på integrerad vattenkylning för nästa generations Geforce-grafikkort.

 

Båda tillverkarna har av förklarliga skäl fokuserat på kylarena för sina respektive grafikkort där Maxsun varit den som hittills visat upp bäst bilder på sin kommande lösning. Bilder på tillverkarens kommande Geforce-grafikkort och nya generations Icraft-kylare visar att det handlar om ett riktigt bastant grafikkort. Kylaren har tre stora fläktar och tar upp två platser i chassit. Inte helt oväntat syns även ett gäng RGB-lister samt en upplyst Geforce GTX-logotup på långsidan av kylaren.

Kinesiska Maxsun satsar istället på en mäktig luftkylare

Mer intressant för grafikkortet och grafikkretsen som det driver är att kortet ser ut att ha en ensam 8-pins strömkontakt. Det syns heller ingen DVI-anslutning i kortets IO-panel. Med detta sagt ska det inte uteslutas att Maxsun använder sig av en egenutvecklad konceptdesign för att demonstrera sin nya kylare så de tekniska detaljerna ska vi ta med en rejäl nypa salt.

Det råder samtidigt inget tvivel om att lanseringen av Nvidias nästa generations Geforce-grafikkort börjar att närma sig. Exakt när startskottet går av är oklart men Inno3D har åtminstone bekräftat att det blir under andra halvåret 2018. En tidsplan som är föga tillfredsställande för hungriga gamers men åtminstone ett litet halmstrå att greppa tag om i sommarvärmen.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
fredrikMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Angående 1180 eller 2080 så har ju nVidia lämnat in ECC certifiering för GTX 2080 och 2070 förra veckan, dock inget för GTX 11xx och det är inte speciellt många dagar kvar innan de ska presentera det nya kortet.

Dessutom var det för chip GA 104 och GA104-400 så det rör sig om Ampere kort.

Edit: Länk till källa:
https://wccftech.com/nvidias-geforce-gtx-2080-and-2070-based-on-ampere-ga104-gpu/

Xelf
Medlem
Xelf

helt svettig bara jag tänker påt ! inte för att ja ska uppgradera. men för branschen i sin helhet. ett 1080 presterar helbra i 3440×1440. tänk att det som bäst kostar 4-5 k nu. strax innan/efter nya korten så kommer 1080 vara sänkt ännu mer, det är rätt tid att bli en gamer nu !

Xelf
Medlem
Xelf

tror en speldata färdig från komplett eller liknande kommer kunna hamna på 10k för en färdigbyggd / gtx 1080 & hyfsade komponenter. senast jag kollade fick man en helt färdigbyggt för 10k med ett gtx 1070. inte omöljligt att se en 1080 version om någon vecka för 10k…det är ganska realistiskt och väldigt prisvärt. det har ju varit sk¤%#!”& att köpa spel grejjer som minnen,ssdar, gpuar senaste 2 åren…. jag är glad för alla nybörjares skull. äntligen !!!