Small preview image

Extio F1220 är det senaste tillskottet i Matrox RGU-sortiment, Remote Graphics Unit som förkortningen står för säger det mesta om denna produktserie. Matrox har utvecklat en enhet som man kopplar till datorn för att helt enkelt förlänga kopplingen mellan själva datorn och dess monitorer och kontroller. Extio F1220 tillåter användaren att förlänga två bildskärmssignaler, ljud, två FireWire portar, sex USB2.0 portar, mus och tangentbord från den dator enheten är inkopplad till. Om man frågar sig själv varför man bara inte köper längre bild- och USB-kablar kan räckvidden på Extio F1220 förklara detta. Man kan nämligen placera datorn 250 meter från själva enheten och det är ett avstånd som knappast fungerar med lite längre kablar.



By separating the computer from the monitors and user-interface, the Extio series of products helps address issues such as security, heat, noise, system maintenance and support, and system access in digital signage environments.



Extio F1220 är som de flesta förstått inte för vanlig svenssonanvändning men vi ser användningsområden både för mindre och större företag som arbetar med kraftfulla och stökiga datorer. Extio F1220 kopplas genom en fiberoptisk kabel med dubbla LC-kontakter till en Matrox PCI- eller PCI Express-adapter i datorn. Utan några rörliga delar eller fläktar ska Extio vara mer eller mindre helt ljudlös och på så sätt ge en mycket tyst arbetsmiljö. Matrox är för de flesta känd som en grafikkortstillverkare i vanlig mening men man har utan tvekan bra bredd i sitt sortiment.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid