Intel har haft en svårt tid år 2018, problem med säkerhetshål, tillverkning på 10 nanometer och nu förlorar företaget även högt uppsatta Martin Ashton som går över till AMD:s Radeon Technologies Group.

År 2018 har varit allt annat än lätt för Intel. Företaget drabbades hårt av säkerhetshålen Spectre och Meltdown. Utöver det har tillverkningen av kretsar på 10 nanometer tagit mycket längre att få igång än förväntat. Nyligen avgick företagets VD Brian Krzanich efter att ha brutit mot företagspolicyn genom att ha ett förhållande med en anställd.

Nu har Intel blivit av med ännu en nyckelperson från sitt stall. Det rör sig om Martin Ashton som gått från Intel över till konkurrenten AMD och Radeon Technologies Group.

Innan sin korta period hos Intel var Ashton anställd hos Imagination Technologies i 25 år. Där lyckades Ashton ta sig upp till titeln ”Executive Vice President of Engineering PowerVR”. Cirka fyra månader innan Apple gick ut med att företaget inte längre skulle använda sig av kretsar från Imagination Technologies, ett drag som sänkte Imaginations aktier i botten, hoppade Ashton till Intel.

Mindre än två år efter att Martin Ahston gått till Intel har deras saga nu kommit till ett slut. Ashton har nu gått över till AMD:s Radeon Technologies Group (RTG) där han kommer att jobba under RTG:s VD David Wang.

Martin Ashton
Martin Ashton (vänster) David Wang (höger). Bildkälla: Hexus

Även Wang är ett relativt nytt ansikte hos RTG. Wang uppges ha anslutit sig till företaget i januari efter att Raja Koduri lämnade företaget för att börja arbeta hos Intel.

AMD säger i ett utlåtande till Hexus att RTG är förhoppningsfulla angående rekryteringen av Ashton och att Wang för närvarande bygger upp ett starkt lag bestående av både personer inifrån AMD samt externa rekryteringar som Ashton.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oden
Gäst
Oden

Detta är en trevlig nyhet att AMD lockar till sig stora namn grafikbranschen. Det har känts som om AMD stått lite stilla på grafikområdet det sista året men att de samlar ihop en kärngrupp bådar gott. AMD lär behöva satsa hårdare på grafikkort för att hänga med nu när det verkar som även Intel ska slå sig in på grafikkortsmarknaden. Nvidia och Intel kan lägga betydligt mer resurser på grafikkortsutveckling så krävs mycket talang för att AMD ska ha en chans att hänga på. Om de lyckas locka till sig talangfulla ingenjörer så kan de komma väldigt långt även med… Läs hela »