Högtalartillverkaren Marshall har introducerat sin första smartphone och vi har tagit en titt på den lilla luren. Vi blir imponerade av dess ljudprestanda men kan inte undkomma faktumet att priset är betydligt mycket högre än många konkurrenter. Trots det har musikälskaren ändå många roliga funktioner att roa sig med.

I somras lanserade Marshall, tillsammans med Telia, en smartphone kallad London. Den nya modellen lanserades med två försäljningsargument i förgrunden: varumärke och ljud. För det första hoppades troligen både Marshall och Telia att de kunde sälja många exemplar av telefonen tack vare dess varumärke och stil. För det andra hoppades de troligen att kunna mätta musikälskares törst efter en smartphone med bra ljud.

Dubblar upp på ljud

När det gäller musik måste vi säga att vi är smått imponerade av London, åtminstone under den korta tid vi kunnat testa den på IFA-mässan i Berlin. Den lilla telefonen levererar imponerande ljudkvalité och har flera intressanta funktioner. Den är bland annat först på marknaden att erbjuda dubbla 3,5 millimeters hörlursuttag som dessutom kan användas för att ta emot ljud. Detta betyder att användare exempelvis kan koppla in sin elgitarr rakt in i telefonen och få ut ljudet genom den andra ljudporten. För att lyckas med detta har Marshall inkluderat en ljudkrets från företaget Wolfson – samma företag som tillverkat många ljudkretsar för Apples Ipods.

Dubbelt så dyr som konkurrenterna

Utöver speciella ljudegenskaper kan inte London skryta med särskilt mycket. Telefonen kommer utrustad med en Qualcomm Snapdragon 410-processor, två gigabyte arbetsminne och en 4,7 tum skärm med 720p-upplösning. Detta betyder att exempelvis Motorola Moto G 3 levereras med minst lika imponerande specifikationer för 2-3 000 kronor mindre. Marshall London säljs nämligen för 5 000 kronor, ett minst sagt högt pris med tanke på sina specifikationer, som ändå kan vara värt för den som vill ha en telefon med ett starkt varumärke och bra ljud.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marcus RoosPer LunqvistElmBorgarn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Emil Elmborg
Medlem
Emil Elmborg

Riktigt synd att dem inte låter sig top specca sig med den annars hade det varit värt att köpa!

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Känns som snapdragon 801 hade varit ett bättre alternativ borde vara billiga idag.

Marcus Roos
Gäst
Marcus Roos

Priset är relativt.
Man kan köpa en gammal Iphone-modell i butik för långt över det här priset. Då får man inget utöver det vanliga.