Det fortsätts att göra framsteg i utvecklingen av Wii U-emulatorn Cemu, till exempel går Mario Kart 8 att spela i 8K-upplösning på PC.

Att använda sig av en emulator för att spela spel som man inte äger på en plattform som spelen inte är ämnade för är ingenting vi förespråkar. Men att se entusiasmen och drivet hos den grupp som utvecklar emulatorn Cemu som låter användare spela spel för konsolen Wii U på PC är trots allt imponerande.

Senast vi skrev om emulatorn så var det i samband med en video som visade spelet Zelda: Breath of the Wild på PC. Spelet fungerade på PC, men med nöd och näppe. Nu har dock emulatorn fått sig en rad uppdateringar och nu har Youtube-användaren som går under namnet ”Will” publicerat en video där han visar att Mario Kart 8 går att spela på PC, och i 8K-upplösning.

8K-upplösningen är dock supersamplad 4K och Youtube underlättar inte heller för bildkvalitén, men resultaten är likväl imponerande. Det system som Will spelade in videon från består av en Intel Core i7-6700K, ett Nvidia Geforce GTX 1080 Ti och version 1.9.0c av Cemu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid