Small preview imageMaingear är en datorbyggare som riktar in sig på krävande entusiaster och datoranvändare. Man har flera välpresterande system i sitt sortiment men inget slår deras nya ePhex Elite Premium-system. Datorn baseras på Intels helt färska Core i7 975 Extreme Edition processor och med en CPU som kostar runt 10 000 kronor i sig själv anar man ganska snabbt vart detta är på väg. Lägg sedan till en trio av GeForce GTX 285-grafikkort, eller lika många Radeon HD 4890 kort så börjar bilden bli ännu tydligare.

Maingear har förutom den bäst presterande hårdvaran även tryckt i en egenutvecklad vattenkylningslösning, som inte bara håller processorns temperaturer i schack utan även de tre grafikkorten. Detta gör man genom två individuella radiatorer med en sammanlagd area om 360 kvadratmilimeter.



Som väntat är Maingear ePhex Elite Premium förrödande dyr och priserna som startar på motsvarande 55 000 (!) kronor kan ganska enkelt dras upp mot 80 000 kronor om man känner för att uppgradera med några rymliga SSD-hårddiskar, mer RAM-minne och lite finare lack på chassit. Då ska man fortfarande ha pengar kvar till en monitor värd att vistas i samma rum som detta monster till dator.



Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid