IDG rapporterar att en annan teknik för höghastighetslagring är på ingång, nämligen magnetiska minnen. Visst används redan magnetism för lagring i datorn, bland annat i hårddiskarna, men den tekniken som används idag är väldigt långsam och går inte att använda som internminne.


IBM och Infineon har nu visat upp en prototyp till denna nya lagringsform, och de har lovat att tekniken kommer att vara verksam inom några år. En av fördelarna med att använda magnetism istället för elekricitet för att lagra information i internminnet är att all information ligger kvar i minnet även efter det att datorn har stängts av. Man behöver alltså inte vänta på att datorn ska starta upp nästa gång, utan allting ligger kvar i internminnet.


De magnetiska kretsarna drar dessutom betydligt mindre effekt, vilket gör de extra lämpliga för mobila applikationer såsom flashkort och dylikt. Kommer framtiden att innehålla magnetiska internminnen och holografiska hårddiskar? Det vet vi inte förän om några år, men tekniken är ändå intressant att läsa om.


Läs mer här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid