Hypen för Mafia 3 stiger och stiger, och nu får vi än ny video där bilkörningen i spelet visas upp mer samt kommentarspår från utvecklarna själva där dom förklarar vad för känsla dom vill ge oss när vi sitter bakom ratten.

Mafia 3 inspireras av gamla actionfilmer

Utvecklarna Hangar 13 nämner i videon att dom försöker förmedla känslan av gamla actionfilmer från Hollywood med deras ikoniska biljakter. Dom nämner att dom vill få spelaren att känna sig som Steve McQueen, som medverkade i klassiska filmer med mycket fokus på fordonen såsom Bullitt, Den Stora Flykten och Le Mans.
Vidare pratas det också om hur dom olika typerna av underlag påverkar hur bilen hanterar. Att man behöver lite tid bakom ratten för att bemästra dom olika fordonen. Och att bilarnas design och egenskaper har tagits fram med hjälp av folk som har studerat just detta.

Trots att Hangar 13 och Rockstar Games båda är dotterbolag till Take-Two Interactive så delas ingen teknologi mellan studiorna. Vilket indikerar på att Mafia 3 inte kommer att använda GTA 5’s RAGE motor, utan antingen Unreal Engine, Unity, eller en egenutvecklad motor.

Mafia 3 väntas släppas den 7e Oktober 2016.

Klicka här för att följa Spel- och Tekniktuben på RSS!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid