Spelutvecklaren Slightly Mad Studios jobbar med att utveckla sin egen spelkonsol ”Mad Box” och nu har företagets VD visat upp ett gäng konceptbilder på hur denna kommande spelkonsol och dess kontroller kan komma att se ut.

Trots att marknaden för spelkonsoler har dominerats av samma tre aktörer, Sony, Microsoft och Nintendo, under de senaste årtiondena dyker det med jämna mellanrum upp en ny utmanare som hoppas kunna ta sig en del av kakan. Denna gång är det spelutvecklaren Slightly Mad Studios, känd för sin spelserie Project Cars, som hoppas kunna få plats på marknaden där aktörerna inte bytts ut på många år.

Slightly Mads spelkonsol bär för tillfället namnet ”Mad Box”, dock är det inte säkert att detta blir det namn som enheten kommer att ha när det väl blir dags för lansering. Projektet är fortfarande i ett tidigt skede, vilket betyder att mycket kan komma att ändras under den långa väg som är kvar att gå i utvecklingen. Däremot har konceptbilder på vad studion har i tankarna för konsolen nu delat av företagets VD via Twitter.

Det är minst sagt ett par vilda idéer spelstudion har kommit på. I dagsläget finns det inte mycket att säga om spelkonsolen i sig, vad den kan komma att innehålla för hårdvara och dylikt. Handkontrollen för konsolen visas däremot upp i en mer detaljerad form. Huruvida spelstudion kan lyckas utföra dessa idéer i praktiken återstår dock att se.

Handkontroll med inbyggd touch-skärm

Både spelkonsol och handkontroll har i konceptbilderna utrustats med RGB-belysning. En idé för handkontrollen ser även ut att vara att implementera en slags touch-skärm på ovansidan. Bilderna visar hur denna skärm ska kunna agera både som informationsförmedlare i till exempel bilspel när det kommer till att hålla koll på vilken växel spelaren kör i och den nuvarande hastigheten. Bilderna visar även hur ett virtuellt tangentbord ska kunna ta plats på denna inbyggda skärm.

Som tidigare nämnt återstår det helt enkelt att se om dessa idéer ens går att sätta i praktiken. Skulle handkontroller med inbyggda bildskärmar kunna bli en verklighet kommer dessa med stor sannolikhet att bära en relativt saftig prislapp. Detta är dock endast konceptbilder och bör inte tolkas som vad vi kommer att få se från Mad Box när konsolen är färdigställd. Däremot verkar Slightly Mad Studios leva upp till sitt namn vad när det kommer till planerna för Mad Box.

Oortodox onlinefunktion

Slightly Mad Studios VD Ian Bell har tidigare även pratat om den möjliga onlinefunktionen hos Mad Box. Exakt hur denna kommer att fungera när det väl bär av är ännu inte spikat, dock har VD:n delat med sig av några tankar kring hur detta kan komma att fungera.

Både helt gratis onlinefunktion och en betald onlinefunktion har diskuterats mellan Slightly Mads väggar. Däremot har Bell även diskuterat möjligheten att låta spelare tjäna en slags digital valuta när de spelar online. Denna kan sedan användas till att köpa mer onlinetid.

”I have a cunning plan. Paid online? Free online? How about we pay you to be online??? Every valid hour spent earning credits that translate into real world money for you… Yes it will mean advertisements, but YouTube is scraping along… Just a thought…” – Ian Bell, Slightly Mad Studios.

Detta skulle betyda att spelare betalar en engångssumma för att få möjligheten att komma online via spelkonsolen och därefter kan onlinetiden bli mer eller mindre oändlig beroende på hur mycket tid som spenderas med andra konsolspelare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Handkontrollen ser intressant ut från ett innovationsperspektiv, men den skulle vara mycket svår att genomföra i praktiken ur ett produktformgivningsperspektiv. Den skulle behöva en skärm med flera hål i (sannolikt OLED), något jag inte sett i någon annan produkt, samt en icke-rektangulär form. Ovanpå detta en relativt kraftfull inbyggd processor för att driva en såpass punkttät skärm som visas här – detta kommer att dra en hel del batteri. Dessutom knappar, spakar och styrplattor med belysning – det kräver multipla gjutningar och fördyrar/komplicerar tillverkningen, för att inte tala om ljuslisten i bakkant. All denna belysning kommer att dra fett med… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Mjo delar av kontroller ser svårtillverkad ut det måste jag hålla med om. Har dock svårt att se hur skärmen ifråga skulle vara något problem. Har sätt oled i diverse olika former till och mer hela sfärer utan problem. Vad som däremot måste vara svårt att få till är touch funktionen. Belysningen i sig blir nog dyr att fixa till men någon direkt energi kommer den inte att kräva. Energin denna kontroll skulle kräva gissar jag på blir mindre än del mobiltelefoner eftersom vikten inte är något större problem med en handkontroll går det att få in betydligt större batteri.… Läs hela »