TAG Heuer bekräftar att man har en Android Wear-driven smartklocka på väg. Den schweiziska klocktillverkaren samarbetar med Google för att skapa en av marknadens första Intel-drivna Android Wear-produkt. Klockan sägs erbjuda lyxig design och hög kvalitet. Detta kan göra den till en stark Apple Watch-konkurrent.

Med Apple Watch på väg till butiker drar nu snacket om dyra smartklockor igång. En av flera traditionella klocktillverkare som passar på att presentera sina planer på att ta sig in på smartklocke-marknaden är schweiziska TAG Heur. Företaget , som är känt för sina klassiska armbandsur med priser på upp till flera hundra tusen kronor, samarbetar med Intel och Google för att utveckla en smart Android Wear-klocka som fokuserar på design och kvalitet.

TAG Heuer har inte ännu presenterat någon ny produkt. Företaget har dock bekräftat att utvecklingen av klockan har delats in i tre delar. Som väntat är det Google som står för mjukvaran, Intel som står för processorn och TAG Huer som står för industridesignen.

Först med Intel-chipset

Trots att vi inte har någon ny produkt att prata om är nyheten stor för Android Wear som en plattform. Detta är första gången vi får höra om en klassisk klocktillverkare som producerar en Android Wear-produkt och första gången vi får höra om en Android Wear-produkt som inte drivs av ett Qualcomm Snapdragon-chipset. Med Intel som ny tillverkare av chipsets för Android Wear-produkter är det troligt att vi snart får se en breddning i utbudet av Android Wear-produkter.

Ett år senare

Varken TAG Heuer, Google eller Intel har sagt något om när den nya klockan kan tänkas nå butiker. Detta betyder att det kan ta lång tid innan vi får se en riktig produkt komma ut ur samarbetet.

Vid lanseringen av Android Wear för ett drygt år sedan presenterades både Intel och designföretaget Fossil Group som partners för kommande produkter. Inget av de två företagen har ännu lanserat något relaterat till Android Wear. Det finns med andra ord risk för att det också tar lång tid för TAG Heuer att ta sig in i marknaden.

Klockan i bilden ovan har inga smarta funktioner.

Källa: The Verge

Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JoosTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Möjligvis på priset. I övrigt så är Apple ordentligt omkörda av Androidlägret så stark Apple watch konkurrent är lite som att säga att man vill konkurera med en Trabant med RR pris.

Klockan ovan ser fö ut att ha tidtagning vilket är en smart funktion.

Jag skall ge er ett förslag. Unvik att jämföra med fruktgrejer hela tiden. Jobs hade en bra känsla för vad han kunde sälja till folk och folk såg han som messias. Men Jobs är död och har varit det ett bra tag nu. Apple har tappat greppet.

Joos
Gäst
Joos

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Sämst med m3 och alla andra idg-aré att ni alltid ska skriva och jämföra med iphone iwatch ishit, helt enkelt IPHONE DÖDAREN?. Det finns så många andra konkurrenter sluta med dålig marknadsförning och snälla ge inte fria handen till Apple. IDG = Aftonbladet = skit