Small preview image

Lynnfield blir Intels första Nehalem-baserade processor för mellanklassmarknaden och även om vi fortfarande inte kan vara helt säkra på att den nya processorn hamnar inom Core i5-familjen är det prestandan som är det intressanta. Vi har tidigare sett mindre utförliga prestandatester av Intels kommande processor men nu när Computex snart slår upp portarna har testexemplaren ökat i antal och gjort det möjligt för allt fler att sätta tänderna i Intels kommande processorkrets.



På Anandtech har man publicerat en ganska genomgående prestandaförhandstitt på Lynnfield som avslöjar det mesta om vad vi kan vänta oss av Intels nya mellanklassprocessorer.



En extra intressant detalj är att vi får reda på hur Intel använder sin Turbo Mode-teknik i Lynnfield. Turbo Mode finns redan i Core i7-familjen men med en överklockning på maximalt 266MHz med endast 1 kärna aktiv blir det inga större prestandavinster.


Med Lynnfield har Intel höjt ribban för Turbo Mode flera gånger om. När processorn har en eller två kärnor i arbete (spel och liknande applikationer), kan kärnorna överklockas med hela 667MHz. Exakta specifkationer för turbo Mode är inte avslöjade men Anandtech visar att tekniken kan vara en riktig vinnare för Intel och att Lynnfield onekligen har en plats på marknaden.


Läs mer om Lynnfield i Anandtechs test.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid