LucidLogix Virtu har tidigare varit lite av en nisch då den endast fungerat på stationära LGA1155-system med den senaste Sandy Bridge-arkitekturen från Intel. Nu ska Virtu bredda sig och fungera inte bara på stationära LGA1155 utan i allt från bärbara, allt-i-ett och stationära system från både AMD och Intel.

Virtu-tekniken från LucidLogix byter dynamiskt mellan den integrerade grafikkretsen i en processor och ett diskret grafikkort. När det diskreta grafikkortet inte behövs så går det ner i ett djupt viloläge för att spara ström något som knappast kan ses som något negativt. Man har tidigare gått ut med att visionen för Virtu är att helt kunna stänga av ett diskret grafikkort när det inte behövs genom att strypa strömtillförseln till grafikkortet genom PCI-E-porten men så långt har man ännu inte kommit.

Virtu som nu ska fungera på i princip alla system inklusive de från AMD får även ett nytt passande namn; Virtu Universal. Enligt Offir Remez, grundare och VD av Lucid har de fått bra respons på Virtu och ser fram emot att få se deras teknik i bärbara, allt-i-ett PC och de system med AMD under huven.

Lucid_Virtu

Virtu – numera Virtu Universal gäller nu inte bara stationära Sandy Bridge-system

Förutom att bredda sitt stöd av Virtu Universal kommer det integrerat med en funktion som kallas Virtual Vsync som ska erbjuda en bättre respons och upplevelse än tidigare enligt företaget själva:

  • Obegränsat antal bilder med över 120 FPS och uppåt i spel med Vsync aktiverat.
  • Bildfrekvens och bildkvalité definierat av användaren.
  • Bättre visuell kvalité utan tearing.
  • Maximal respons med mus och tangentbord med en ökning på 250% och högre än tidigare.

LucidLogix Virtu Universal som är en mjuvkarulösning har redan börjat licenseras till tillverkare och borde dyka upp i alla möjliga typer av produkter inom kort.

Källa: TCMagazine

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid