LucidLogix Technologies fortsätter sin egen evolution av den diskreta grafikkortsmarknaden genom att vidareutveckla sin Hydralogix-plattform. Nu presenterar tillverkaren UNITY, en teknik som gör det möjligt att integrera bryggkretsen direkt på grafikkort.

Hydralogix gör det möjligt att para samman grafikkort av olika modeller och till och med helt olika grafikkortsarkitekturer. Det hela görs möjligt genom den HydraLogix 200-bryggkrets som Ludic utvecklat och agerar mellanhand för grafikkorten i systemet.

unity

Tidigare har bryggkretsen endast hittats integrerad på moderkort. Något som begränsat plattformen märkbart. Med UNITY hoppas Lucid öppna nya dörrar genom att låta bryggkretsen flytta in på grafikkorten. Ett grafikkort, oavsett GPU, utrustad med en UNITY-bryggkrets kan kopplas samman med vilket eller vilka andra kort på marknaden som Lucid ger stöd för i sin mjukvara.

“Graphics board vendors can increase the total market for multi-­‐GPU computing from the low end to the high end. And as a consumer, why wouldn’t you choose to buy a graphics card with HYDRALOGIX on board? You only get more!”

Lucid UNITY har faktiskt redan visats på färdiga produkter, PowerColor presenterade ett Radeon HD 5770 grafikkort under Computex med en integrerad HydraLogix 200-bryggkrets.

Lucid UNITY arkitekturen för grafikkort finns tillgänglig idag och de förta korten väntas dyka upp i butiker lagom till julhandeln med priser ner till under 2 000 kronor inklusive moms.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedmattanHenrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Riktigt smart lösning för de som vill kunna uppgradera sin dator istället för att köpa en ny och utan att behöva slänga sitt gamla grafikkort utan kunna dra nytta av det också. Eftersom man kan köra vilken grafikkrets som helst tillsammans med det man har, så kan man alltid uppgradera med det mest prisvärda grafikkortet på marknaden för stunden och få så mycket för pengarna som möjligt. smart 🙂

mattan
Medlem
mattan

Låter riktigt bra, synd att det inte finns på mitt HD5850…
Då hade jag satt in mitt HD4850. 🙂 Som är borta nu. 🙁