Small preview imageLonghorn ska som efterlängtad efterträdare till Windows XP bidra med en mängd förbättringar inom mer eller mindre alla områden. Med tanke på den väldigt långa utvecklingstiden är det något de flesta begär i alla fall. Vi har länge vetat att Longhorn både ska bli snabbare, stabilare och säkrare än Windows XP. Vi har dock aldrig fått några konkreta uttalande på vad detta innebär. Nu verkar det i alla fall som att Microsoft gett oss en vink om vad de menar med att Longhorn är snabbare än Windows XP.

Bland annat ska uppstarten (Boot) av datorn gå 50 procent snabbare med Longhorn jämfört med Windows XP. Men även program ska starta betydligt snabbare enligt Microsoft. Här nedan är en punktlista över de specifika prestandaökningar Microsoft själva säger sig räkna med i Longhorn.


 • launch applications 15 percent faster than Windows XP does

 • boot PCs 50 percent faster than they boot currently and will allow PCs to resume from standby in two seconds

 • allow users to patch systems with 50 percent fewer reboots required

 • reduce the number of system images required by 50 percent

 • enable companies to migrate users 75 percent faster than they can with existing versions of Windows.

 • Det är inte klart ännu hur Microsoft lyckats snabba upp operativsystemet men många av optimeringarna ska väntas finnas med i Beta 1 av Longhorn som väntas komma i augusti detta året. Vi ser onekligen fram emot ett snabbare operativsystem, nu önskar vi bara att MS själva kan snabba på med utvecklingen av detsamma.


  Källa: Microsoft Watch

  Annons

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notifiera vid