Logitech MX Master - Form och design

Logitech MX Master har en stilren design och kroppen är lackad i en greppvänlig mattsvart lack som övergår i ett rombmönster längs med sidorna och kanterna har en mörk bronsaktig nyans. Knapparna särskiljer sig på ett bra sätt genom att ha en blank yta som gör det enkelt att rengöra dem.

Musen har en hög och lutande form med ett ordentligt tilltaget stöd för tummen. Således är musen endast designad för högerhänta användare med stora händer, så rekommenderad handstorlek för den här produktivitetsråttan är large. Utformningen av MX Master riktar sig främst till handflategreppande användare men vi upplever att samtliga musgrepp fungerar bra även om den är något tung för fingergrepp.

logitech_mx_master_2

MX Master erbjuder totalt sju klickbara knappar och tittar vi längs vänstersidan så ser vi två tumknappar, en laddningsindikator, ett gummerat scrollhjul för horizontell bläddring samt ytterligare en tumknapp som är dold under tumstödet. Vi måste dock tyvärr säga att de två övre tumknapparna är placerade alldeles för långt bak vilket gör dem svåråtkomliga och obekväma att använda om man omfamnar musen med ett handflategrepp.

Tittar vi på ovansidan av MX Master så hittar vi sedvanliga höger- och vänsterknapp, ett gummerat scrollhjul som är klickbart samt en frikopplingsknapp. Mer om den knappen och scrollhjulens funktion i prestanda- och mjukvaruavsnitten. Den högra sidan har en lätt urskålning inåt men i övrigt inga knappar eller funktioner.

logitech_mx_master_3

Kikar vi under musen så hittar vi en av/på-knapp, anslutningsknapp, sensor, knapp för att växla mellan tre olika enheter och längst fram en micro USB-kontakt för laddning eller trådad användning samt fyra glidytor varav två stora och två små. Logitech har valt att placera sin Darkfield-lasersensor något bakom centrum vilket ytterligare indikerar att musen är designad för handflategrepp. Den medföljande USB-kabeln är ganska styv men går ändå att forma, dock hade vi gärna sett att den varit lite mjukare för att förenkla kabeldragningen.

Logitech menar att MX Master är den ultimata datormusen sett ur ett ergonomiskt perspektiv men vi håller inte riktigt med. MX Master är en väldigt stor och tung mus och även efter en lång tids användning så kan vi konstatera att den inte passar alla användare. Du bör ha stora händer och vara van vid en markant högerlutad handfattning annars kan du få träningsvärk strax bakom tummen och handleden.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WingmanMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag har den breda Corsair-mattan och är helnöjd. Skönt med matta för både tangentbord och mus, perfekt storlek!

Fantoon
Medlem
Fantoon

Jag har sedan två år tillbaka 2 st G700 som Cad-möss. Jag har tyvärr varit riktigt lat och inte programmerat knapparna så jag kan inte skriva mycket om de funktionerna. G700 väger ca 150g och jag tycker inte att den upplevs tung, det måste vara väldigt individuellt. Jag kan också tala väldigt varmt om kvaliteten, de har hängt med på 60-80 resor (bil och tåg), packats ej varsamt i min väska och har därför fått ta emot en del stryk utan några som helst repor eller dylikt. Jag anser därför att G700 är en riktigt stryktålig mus. Batteriet är mycket… Läs hela »