Logitech introducerar i dag en liten version av företagets fullstora trådlösa tangentbord i MX-serien. MX Keys Mini har samma funktionalitet som den större modellen men gör sig av med sin numpad, tenkeyless (TKL).

Logitech MX Keys är Sveriges mest populära tangentbord, enligt Prisjakt. Nu kommer en mindre variant av tangentbordet. Logitech MX Keys Mini har samma brytare som sitt större syskon och i stora drag samma funktionalitet. Det inkluderar trådlös Bluetooth-anslutning till upp till tre enheter. Användare kan snabbt byta mellan anslutna enheter med ett tryck på en av tre enhetsknappar. Tangentbordet kan också anslutas med Logi Bolt för en säkrare och snabbare anslutning, mer anpassad för till exempel gaming – även om MX keys Mini knappast är ett gamingtangentbord.

Emojis och röst

MX Keys Mini har ett flertal nya knappar. En ny röstknapp aktiverar det anslutna operativsystemets röst-till-text-funktion för att låta användare snabbt skriva med rösten istället. Tangentbordet har dessutom en dedikerad knapp för att öppna emoji-väljaren och en knapp för att tysta mikrofoner.

MX Keys är trådlöst och drivs med ett inbyggt batteri. Batteritiden är upp till fem månader men kan vara betydligt kortare. Det har nämligen inbyggd bakgrundsbelysning som kortar batteritiden till tio dagar. För att spara energi har tangentbordet samtidigt en inbyggd ljussensor som ser till att bakgrundsbelysningen bara är aktiv när det är tillräckligt mörkt för att den ska behövas. Det sparar energi. När det finns tio procent batteri kvar stängs bakgrundsbelysningen ändå av, oberoende på hur ljust det är. Det ger användare en varning om att det är dags att ladda och förlänger batteritiden med ytterligare tio dagar. När den ska laddas finns en USB C-port att tillgå.

Logitech MX Keys Mini lanseras i dag och kostar 1 300 kronor. Det lanseras i färgerna svart, grå och rosa. Det kommer även att finnas en MX Keys Mini för Mac som har justerade tangenter för Mac.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid