Logitech lanserar nu en ny uppsättning högtalare vid namn G560 som utrustats med RGB-belysning som kontrolleras via tillverkarens nya mjukvara ”Lightsync”.

Tillverkaren Logitech lanserar nu en ny uppsättning högtalare med namnet G560. Tidigare har tillverkaren varit framstående på högtalarmarknaden med bland annat Z-906 och Z-5500, nu hoppas man på att marknaden med storm igen.

Logitech G560 består av två satellithögtalare samt en baslåda med en peak på 240 watt (120 watt RMS). Ljudsystemet går att ansluta till en dator via USB, Bluetooth eller genom en 3,5 millimeter (mm) kontakt. Systemet är även utrustat med vad Logitech kallar Easy-Switch-teknologi som låter användare växla mellan upp till fyra olika anslutna enheter.

Högtalarna har även stöd för 3D ljud i form av DTX:S Ultra 1.0, detta ska enligt Logitech leverera en mer fängslande och intensiv upplevelse.

RGB-belysning som styrs av spel

G560 kommer även med RGB-belysning på satellithögtalarna. Belysningen kan kontrolleras genom Logitechs Lightsync-teknologi. Med hjälp av den nya mjukvaran kan belysningen matcha de färger som visas på skärmen, användare kan till exempel välja ut ett specifikt område på skärmen och färgerna i det området sammanställs och sedan reflekteras det i högtalarnas belysning.

Belysningen kommer även kunna anpassas till olika speltitlar. Logitech har bland annat gett spelutvecklarna Epic och EA tillgång till Lightsyncs API, och utvecklarna har sedan kunnat implementera stöd för Battlefield 1 och Fortnite i Lightsync. Detta innebär att beroende på vad som sker i spelen kommer RGB-belysningen på G560 att ändras för att återspegla detta.

Prislappen för G560 är satt till 2 599 kronor och lanseringen förväntas ske i april 2018.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid