Logitech G903 och G703 – Trådlös gaming med oändlig batteritid

Logitech är först på marknaden med oändlig batteritid i en trådlös mus

0

Logitechs nya trådlösa gamingmöss G903 och G703 tar tillsammans med musmattan Powerplay trådlös gaming till nästa nivå.

Idag har trådlösa möss rent specifikationsmässigt kommit mer eller mindre lika långt som trådanslutna möss, problemet är dock att när någonting är trådlöst så krävs det batterier, och batterier blir till slut urladdade.

Under IFA 2017 så tog vi oss en koll på Logitechs nya G903 och G703 möss, dessa är vidareutvecklingar av tidigare modeller men med en uppsättning förbättringar. Bland annat är mössen utrustade med en liten bricka på undersidan som tillsammans med den nya musmattan Powerplay kan förse användare med en oändlig batteritid.

Detta görs möjligt med hjälp av en speciell modul som placeras intill kanten av musmattan, denna modul kopplas sedan till en dator och agerar både som en mottagare för den trådlösa musen, men den förser även musen med ström vilket gör att musen laddas så fort den är placerad ovanpå musmattan.

Musmattan i sig består utav olika lager, det ena lagret är som ett tunt metallnät som tillsammans med modulen skapar elektromagnetresonans vilket sedan plockas upp av den lilla brickan som är placerad i datormusen och sedan laddar batterierna. Prislappen blir dock väl tilltagen där Logitech G903 kostar runt 1 800 kronor medan laddmattan Powerplay kostar 1 200 kronor för sig.

Logitech visar även upp ett av marknadens första trådlösa mekaniska tangentbord G613 samt trådlösa kontors/gamingmusen G403 som kan leverera hela 18 månaders batteritid med två AA-batterier.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid