Logitech G Pro är ett mekantiskt gamingtangentbord som satsar på kompakt design och e-sport med Logitechs egna Romer-G-brytare samt RGB-belysning.

Logitech har gjort sig kända för att erbjuda några av de fläskigaste tangentborden på marknaden. Företaget har inte sällan levererat tangentbord med otaliga extraknappar, LCD-skärmar och annan funktionalitet i förhållandevis välväxta tangentbord.

Även om man på senare tid även satsat på mer avskalade varianter verkar det nu vara dags för företagets minsta modell hittills, Logitech G Pro. Logitech hävdar att tangentbordet är utvecklat av e-sportare för e-sportare har satsat på en riktigt kompakt och stryktålig design.

Logitech G Pro slopar numpad

Logitech G Pro kommer i en tenkeyless-modell utan extra macroknappar där man även alltså kapat den numeriska delen för att spara skrivbordsyta. Målet ska vara att skapa ett smidigt tangentbord som är lätt att bära med sig på resor och LAN samt frigöra utrymme på skrivbordet för låg-känsliga gamingmöss. Där det senare ofta kräver rejält med svängrum. Tangentbordet är förstärkt med en bakplatta i stål och använder sig av en löstagbar micro-usb-kabel.

Logitech bygger G Pro kring sina mekaniska Romer-G-brytare som man hävdar har extra kort brytaraktiveringspunkt samt är goda för 70 miljoner tangenttryckningar. Brytarna har även kompletterats med anpassningsbar RGB-belysning med 16,8 miljoner färger styrt av Logitechs egna mjukvara.

Logitech G Pro ska finnas tillgängligt i svenska butiker från och med idag till ett rekommenderat pris av 1 599 kronor inklusive moms.

För dig som vill få tips och hur du väljer rätt tangentbord kan vi rekommendera dig att läsa mer i Svenska tangentbordsguiden där vi framöver även kommer att testa Logitech G Pro.

Svenska Tangentbordsguiden

Topp 6 tangentbord på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
VilliamLinus SjölinderHybrizAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael Linnér
Medlem

Jag köpte ett Logitech G410 med mekaniska Romer-G brytare och full LED-belysning på rea för 599:- för ett tag sen. Det har heller inte någon numpad. Så vad är den stora skillnaden? Är det ytterligare någon utveckling av brytaren, hur särskiljer man på olika Romer-G isf.?

http://gaming.logitech.com/en-us/product/rgb-tenkeyless-gaming-keyboard-g410

Linus Sjölinder
Medlem

Stora skillnaden utifrån det jag läst verkar vara design. G410 är TKL-versionen av G910 Orion Spark. Lite mer utsvävande design än G Pro som verkar vara TKL-versionen av G810 Orion Spectrum. 🙂

Själva brytarna har jag inte sett några indikationer på att de är uppdaterade.

Villiam
Gäst
Villiam

Kan inte hitta detta tangentbord i nordisk layout. Vet ni om det finns tillgängligt, eller om dom enbart släpper det i engelsk?