Logitech fortsätter satsa på datortillbehör fokuserade på ergonomi och introducerar Ergo M575 som ska lämpa sig för den med fokus på just ergonomiskt arbete eller den med begränsat utrymme som kan behöva en trackball.

Ergonomi är något alla bör ha i åtanke till en viss grad. Logitech tror sig nu ha utvecklat nästa datormus för den som antingen söker bättre ergonomi än många spelorienterade datormöss. Eller för den som har begränsat utrymme på sitt skrivbord och inte har något emot att använda sig av en trackball.

Datormusen i fråga går under namnet Ergo M575 och är en vidareutveckling av den existerande modellen M570. Det rör sig fortfarande om en trådlös datormus med en något vinklad design för att handleden ska hamna i en mer naturlig position vid användning. Detta tillsammans med en trackball som låter användare styra muspekaren med sin tumme om man till exempel inte skulle ha utrymme på sitt skrivbord eller ha svårt att röra sin handled. Denna styrkulas känslighet kan ställas in efter eget tycke upp till 2 000 DPI.

Sett till anslutningsmöjligheter rör det sig som tidigare nämnt om trådlösa anslutningar. Användare kan välja att antingen använda Bluetooth eller den medföljande USB-mottagaren för att koppla Ergo M575 till sin dator. Ett orosmoln som dock alltid dyker upp när det rör sig om just trådlösa datormöss är batteritiden. Här hävdar Logitech att användare kan förvänta sig upp till 24 månaders batteritid på ett enda AA-batteri med företagets egen mottagare eller 20 månader med Bluetooth.

Logitech Ergo M575 kommer att bli tillgänglig innan månadens slut via tillverkarens egna hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid