Logitech Brio lanseras idag. Företagets nya webbkamera kommer utrustad med bland annat stöd för 4K-upplösning, ansiktigenkänning och HDR.

Välkända Logitech försöker sätta en ny standard inom webbkameror med sin nya produkt Brio. Trots namnet har den ingenting med tillverkaren av träleksaker att göra, utan är ett flaggskepp bland företagets webbkameror.

Brio kommer utrustad med stöd för videoinspelning i 30 bildrutor per sekund vid 4K-upplösning. Men kanske mest intressant är att Brio blir en av marknadens första webbkameraor med HDR-stöd, för bättre dynamiskt omfång och färgåtergivning.

Ställer man ner upplösningen till 1080p kan man spela in i 60 bildrutor per sekund och även använda 5x digital zoom vid behov.

Logitech Brio får stöd för Windows Hello

Den nya webbkameran har stöd för ansiktsigenkänning och Windows Hello. Det innebär att kameran kan användas för snabb inloggning på datorer med Windows 10.

Logitech Brio finns nu tillgänglig på deras webbshop och på hemsidor så som Amazon för 199 dollar, eller 239 euro (cirka 2 260 kronor) här i Europa. Dock är kameran i första hand ämnad för företag snarare än privatpersoner, och kommer inte lanseras i vanliga elektronikbutiker. Frågan är däremot huruvida motsvarande teknik kan komma att integreras även i en konsumentprodukt framöver.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

14
Leave a Reply

avatar
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

USB3-anslutning, förmodar jag?

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Kraftig kamera!
Men såg att även ni tänkte på träleksaksfabrikanten Brio, då det är ett registrerat varumärke så kan man ju undra om där blir en fortsättning 😉