I samarbete med den svenska teleoperatören Telia presenterade i går förstärkartillverkaren Marshall sin första smartphone. Telefonen imponerar knappast med några häftiga specifikationer men erbjuder dubbla högtalare, dubbla hörlursportar, ett fysiskt hjul för volymkontroll och en extra fysisk knapp som låter användare anpassa telefonens ljud.

Den som funderar på att köpa en smartphone har många aspekter att fundera på. Telia och förstärkartillverkaren Marshall hoppas på att det är design, varumärke och ljud som kunder prioriterar när de väljer telefonen. Den svenska teleoperatören bekräftar i går att man har börjat ta emot förbeställningar för en ny smartphone kallad Marshall London. Den nya telefonen sägs erbjuda en snygg design och gott om bra egenskaper för att kunna leverera en bra ljudupplevelse.

Högt pris för specifikationerna

På pappret verkar inte Marshall London vara särskilt imponerande. Trots ett uppskattat pris på runt 5 000 kronor har inte telefonen särskilt imponerande specifikationer. På telefonens framsida finns en 4,7 tum skärm med en upplösning på 1 280 x 720. Innanför skalet finns ett Qualcomm Snapdragon 410-chipset, 2 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagringsutrymme. Detta är specifikationer som vi vanligen hittar på telefoner som kostar mindre än 3 000 kronor.

Telia_Marshall

Fysisk knapp ger direkt åtkomst till equalizer

Det är dock inte specifikationer som är tänkta att få Marshalls smartphone att sälja. Telefonen skeppas med Marshalls egna svarta och stilrena design och har ett flertal ljudrelaterade egenskaper som saknas på många konkurrenter. På telefonens ovansida finns dubbla 3,5 millimeters hörlursuttag vars volym kan styras individuellt och på telefonens sida finns ett hjul som ska göra det enkelt för användare att justera telefonens ljudvolym. På dess ovansida finns även en fysisk knapp som ger användare snabb tillgång till equalizer-inställningar och på framsidan finns dubbla högtalare som är tänkta att ge användare en bra ljudupplevelse även när hörlurarna inte är inkopplade.

Marshall London har som sagt redan börjat säljas av Telia och levereras till kunder med start 21 augusti. Telefonen kostar 500 kronor per månad med abonnemang som ger 12 gigabyte surfmängd. Marshall har inte bekräftat om telefonen kommer att säljas utan abonnemang eller ur mycket den i sånt fall skulle kosta. Andra smartphones som säljs av Telia och som har samma månatliga kostnad kostar dock runt 5 000 kronor att köpa löst.

Källa: Telia

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid