Porrsajts ägare i Kina kommer garanterat få det svettigare i framtiden, detta efter att man nu lagt fram nya bestraffningsriktlinjer för nätporrbrott. Kina som sedan ett tag tillbaka ökat trycket på porrbranschen och faktiskt yttrandefriheten i övrigt på Internet har alltså lagt i ytterligare en växel för att skydda sina ungdomars framtid. Då det just är landets ungdomar man tror ska ta skada av den information som sprids över nätet.


”Beijing has stepped up its battle against smut in recent weeks, saying it is worried that the easy access to such material on the Internet and elsewhere will have a bad effect on youth and society.”


Just porrbranschen har av förklarliga skäl varit en av de primära målen för Kinas lagstiftning och nu har man alltså öppnat dörrarna för livstidsstraff. För att betecknas som allvarligt nätporrbrott, som kan ge livstids fängelse, ska en porrsajt haft mer än 250 000 besökare. Ägare till porrsajter i denna storlek kan med andra ord få det tufft med myndigheterna som överlag har en mycket stram tolerans för Internets yttrandefrihet.
Att Kina med sin relativt stora målgrupp kommer få svårt att stå emot nätporrindustrin är helt klart, men man tänker onekligen inte ge sig i utan strid.


Källa: Reuters

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid