miniitxDen svenska överklockarprofilen Henry ”ME4ME” de Kruijf tog i somras en meriterande förstaplats i Europafinalen av MSI MOA 2010. Då var det i par med Jon ”elmor” Sandström men nu är ME4ME i farten igen, denna gång är det ett mini-ITX-system och över 6 GHz som hägrar.

Det något udda överklockningsprojektet kommer av en tävling på överklockarsajten hwbot.org. Tävlingen går ut på att pressa ett system med Gigabytes H55N-USB3 mini-ITX moderkort till sina yttersta gränser och i andra och sista delen av tävlingen är alla spärrar bortplockade.

Målet är ren processorprestanda och så snabb tid genom beräkningstestet SuperPi 32M som möjligt. För att nå förstaplatsen i delmomentet kommer det att krävas en CPU-klockfrekvens över 6GHz och hårdvaran som används är följande;

  • Gigabyte GA-H55N-USB3 mini-ITX
  • Intel Core i5 661 ”clarkdale”
  • MSI Geforce N275 Lightning
  • Enermax Revolution 85+ 1050W
  • SD3D Inflection Point Beta CPU-pot

Moderkortet som mäter endast 17x17cm (klicka på lilla bilden uppe till höger för storleksjämförelse med LN2-poten) har blivit utrustat med modifikationer för att minimera problem med köldbuggar och överspänningsskydd. Det har även blivit utrustat med mätkablar för vQPI och Vcore spänningar. Hur långt detta räcker kan ni se ikväll här nedan i Henrys Live-sändning som väntas starta upp på allvar vid 19.00.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid