Samsung laddar inför hösten med flera stora produktlanseringar och startar IFA 2014 med en presskonferens där vi förväntar oss att se både nya flaggskeppstelefonen Galaxy Note 4 samt smarta klockan Gear S. Vi hoppas även på nyheter om vr-glasögonen Gear VR som ni läser mer om här i vår livebevakning under eftermiddagen!

Elektronikjätten Samsung håller hov i Tempodrome under förspelet till IFA-mässan i Berlin. NordicHardwares redaktion är på plats och bevakar presskonferensen där vi väntas få veta mer om flaggskeppet Galaxy Note 4, smartklockan Gear S och kanske till och med vr-glasögonen Gear VR?

OBS! Produktförhandstittar på video och högupplösta bilder kommer senare under dagen. Uppdatera denna artikel med jämna mellanrum med F5-tangenten för att se de senaste uppdateringarna från Samsungs presskonferens!

14:55 Vi har tagit plats i Tempodrom och ”njuter” av Samsung avskyvärda hissmusik i väntan på att presskonferensen ska börja!

15:00 Presskonferensen börjar med någon form av live-band som spelas med hjälp av en Samsung-smartphone och el-keyboard?

15:05 Samsung öppnar officiellt Unpacked 2014 episode 2 och Samsungs marknadsföringschef DJ Lee är uppe på scen och pratar om företagets planer och satsningar. Bland annat hur smartphonemarknaden utvecklats och fött teknisk innovation och nya möjligheter.

15:10 Samsung presenterar Galaxy Note 4!

note4

15:12 Oj! Samsung presenterar Galaxy Note Edge! Den första telefonen med skärm som sluter sig om telefonen. Med andra ord en böjd skärmpanel som ger en telefon utan fysiska kant på höger sida. Telefonen är med andra ord optimerad för högerhänta personer.

noteedge

15:14 Samsung Gear S blir också presenterad och nu går det snabbt!

15:15 Samsung lanserar sina första VR-glasögon! Gear VR! och i hinner knappt med!

gearvr

15:20 Samsung pratar nu mer om Galaxy Note 4 medan vi fortfarande är överrumplade av de snabba presentationerna. Note 4 får bland annat en vidareutvecklad S pen, nytt designspråk, bättre kamera och ett fokus på multitasking med dess stora skärm.

Note 4 kommer med en lätt böjd skärm, samma stuk som vi såg på Asus Zenwatch, samt fyra olika färger.

Note 4 får en Quad HD-skärm precis som väntat med 2 560 x 1 440 pixlar. Skärmpanelen är en Super Amoled-panel som enligt Samsung har bättre färger och bildkvalité än tradiditonella LCD-skärmar.

Nu pratar man vidare om hur Note 4 och dess stora skärm med höga upplösning kan användas för ”multitasking” där man använder fler applikationer på skärmen samtidigt. Nu pratas det mer om S Pen som har fått ny funktionalitet där man bland annat gjort det lättare att fånga bilder för att spara på telefonen. Exempelvis dra pennan snett över små bilder på en hemsida och spara dessa i ett gemensamt galleri.

15:30 Mycket information om S Pen just nu som är svår att förklara i skrift, här rekommenderar vi er att kika på Samsungs introduktionsvideos och givetvis även vår kommande hands-on video med Galaxy Note 4.

15:34 Galaxy Note får 16 megapixelskamera baktill med optisk bildstabilisering och en frontmonterad ”selfie”-kamera på 3,7 megapixel som även tar in 60 procent mer ljus för bättre bilder i mörker. Nu kan du även ta bilder med knappen på baksidan av din Note 4 för att minimera problemen med skakiga bilder eller för den delen risken att tappa telefonen. Kameran har även 90 graders synfält vilket får in mer i varje foto.

Där kom även ”selfie”-läget! En funktion för att fota bredare bilder och få in alla dina vänner i bilden – extremt nyttigt för många kan vi tänka oss. 😉

15:43 Batteriet mäter in på 3 220 milliamperetimmar men ska trots en mer högupplöst panel än i Note 3 ge 7,5 procent l’ängre batteritid än sin föregångare med dess 3 200 milliamperetimmars batteri. Extra intressant är också att batteriet laddas väldigt snabbt, det tar bara 30 minuter för telefonen att laddas till 50%.

Galaxy Note 4 kommer att finnas tillgänglig i butiker under oktober månad, prislapp ännu okänd.

15:48 Nu mer om Galaxy Note Edge! En ”specialversion” av Galaxy Note som har en böjd skärm. Skärmen går även över på höger sida av telefonen och kan användas som en egen skärm med snabbknappar, navigering och andra funktioner utan att ta upp yta på ”framsidan” av skärmen.

”Kantskärmen” kan aktiveras separat och när Galaxy Edge dyker upp på utvalda marknader är det tillsammans med särskilda skal där användare kan använda telefonens kantskärm utan att öppna upp skärmskyddet.

Ett spännande nytänk i vår mening men svårt att säga hur lätt och smidigt det blir att använda ”kantskärmen”.

10612616_10152310551188321_5760327941022020328_n

15:53 Samsung Galaxy Gear S är Samsungs nya smartklocka som har en 2-tums böjd amoled-skärm och denna gången betydligt bredare än på Gear Fit som var svår att använda i normalt ”handledsläge”.

Vi ser lite videopresentationer för Gear S och klockan ser ganska rejäl ut på handleden hos flera av de medverkande. Återstår att se hur den känns när vi får klämma på den!

Samsung har ännu inte sagt något om vilken plattform klockan använder sig av men pratar nu om ett stort stöd för appar och program specifikt för deras smarta klockor. Specifikt pratar man om S Health som är just vad det låter som – en app för att mäta dina steg, hjärtslag och övervaka din hälsa. Något Samsung satsat på under lång tid med både smartphones och smarta klockor.

Gear S kommer även i en specialversion med swarovski-kristaller – bling bling!

15:58 Nu är det dags för Virtuell Verklighet – Galaxy VR!

Samsung presenterar Gear VR som ”powered by Oculus”, en tydlig passning till Oculus VR som är förknippat med just VR-glasögon och intresset kring demsamma. Samsung har som tidigare ryktats samarbetat med VR-företaget under utveckling av Gear VR och det är ju faktiskt en Note 3-telefon som driver Oculus Rift DK2. 🙂

Det bekräftas nu att du alltså ”dockar” din telefon i ditt Gear VR-headset. Med andra ord – ingen virtuell verklighet utan en Samsung-telefon. Särskilt med Note 4 som erbjuder högre upplösning än Note 3 och alltså Oculus egen Rift.

16:04 96 graders synfält och nu ska ingen annan än John Carmack upp på scen och berätta mer om Gear VR!

10606421_10152310577183321_6602725395834823622_n

Nyckeln enligt Carmack är att Gear VR är ett helt mobilt VR-system där du inte behöver koppla in någon extern dator eller bildkälla utan har all kraft och funktionalitet direkt i dina glasögon – eller åtminstone i den dockade telefonen.

16:08 Oculus har fixat så att din telefon, väl i vr-läge, inte tappar fokus och ploppar upp notifikationer eller för den delen lägger onödig beräkningskraft på bakgrundsuppgifter. Allt för att optimera prestandan när du försöker sjunka in i den virtuella verkligheten som Gear VR ska erjuda.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ThePoNutsGhost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Riktigt trevliga grejor de presenterade ! 🙂

Kul att det kommer nyare telefoner med IR öga också !
Blir nog denna luren och nya klockan om en månad eller 2 😛

ThePoNuts
Gäst
ThePoNuts

Och release i sverige är?? 😕