Small preview image

Linksys WRT54G har under lång tid varit en av de mest populära trådlösa routrarna på marknaden med ett relativt lågt pris utan att göra avkall på funktionalitet. Det har dock hänt en hel del på marknaden sedan Linksys lanserade denna modell och nu har man så lanserats dess efterträdare. Namnet blir smidigt nog Linksys WRT54G2, vilket också visar det förtroende man har för sin föregående modell. Även om det snabbare 802.11n protokollet börjat få allt bättre fotfäste på marknaden har Linksys valt att hålla ganska låg profil med sin WRT54G2 modell. Företrädaren var ett populärt budgetval och det verkar som man fortfarande siktar på samma marknad.



Routern stödjer trådlöst nätverk (802.11b/g) och även en 4-ports 10/100 switch för att koppla in flera datorer även med kablar. Vi har gärna sett både stöd för 802.11n och Gigabit Ethernet, men då hade vi också pratat om en helt annan prisklass än de 550 kronor som Linksys WRT54G2 ska kosta.


Vad som annars är den kanske största nyheten är designen på routern som följer samma stilrena koncept man lanserade med sin Ultra RangePlus familj (WRT160N och WAG160N). Man pekar på att routern inte längre ska behöva gömmas undan och den integrerade antennen ska klara sig precis lika bra som externa varianter.



Som den instegsrouter WRT54G2 faktiskt får ses att vara är den även utrustad med Linksys EasyLink Advisor (LELA) som hjälper användaren att få till rätt säkerhetsinställningar, uppdateringar av mjukvaran och övervakar nätverkets funktioner. Hur väl Linksys WRT54G2 klarar sig mot konkurrenterna lär vi få se i slutet av juni när routern väntas dyka upp i butik.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid