Linksys senaste gamingrouter WRT32X ska med en integrerad Killer-krets och skräddarsydd mjukvara lovar lägre ping och snabbare kills.

Linksys och Rivet Networks har jobbat tillsammans för att ta fram WRT32X som enligt Linksys själva ska vara den första äkta gamingroutern.

Routern kommer med en dedikerad nätverksprocessor, Killer Prioritization Engine (KPE), som ska optimera upplevelsen vid onlinespel. Tillsammans med en enligt uppgift slimmad och latensoptimerad firmware ska WRT32X sänka ”Peak ping” med upp till 77 procent. Exakt vad denna jämförelse refererar till är oklart men Linksys menar att routern ska ge ”snabbare kills” vilket ska indikera att de lägre latenserna ger en fördel i snabba onlinespel.

Bäst ska WRT32X fungera med andra Killer NIC-utrustade gamingdatorer från MSI, Gigabute, Alienware eller Razer som kan direktkommunicera med KPE-kretsen. Inkopplade till Linksys router kommer dessa datorer få en egen flik för att ytterligare optimera kommunikationen mellan nätverkskort och router.

”KPE-kretsen samarbetar med Killer-aktiverade datorer för att prioritera spel- och videonätverkstrafik före andra enheter i hemmet. När en användare startar ett spel kommunicerar Killer-hårdvaran på datorn med routern och instruerar routern att hantera spelpaket speciellt och med hög prioritet. Om nätverket är belastat av andra användare kan WRT32X hålla speltrafiken snabb och jämn. Omvänt kommunicerar datorn även med routern när en mindre viktig aktivitet äger rum (som en nedladdning) så att routern inte kommer att låta nedladdningen påverka internetupplevelsen för andra användare i hemmet.” skriver Linksys i ett pressmeddelande.

Intressant är samtidigt att Linksys ger en och två rejäla kängor till andra ”gamingroutrar” på marknaden som företaget hävdar är rena marknadsföringsprodukter. Företagets produktchef Vince La Duca menar att konkurrerande lösningar är standardroutrar med ny design och marknadsföring utan tekniska fördelar. Något Linksys ska leverera med Killer KPE-utrustade WRT32X. Uttalande som onekligen lägger en hög ribba för Linksys som påpekar allt allt från hårdvara ner till det grafiska gränssnittet är optimerat för att minimera latenser och övervaka speltrafik på ditt nätverk.

De tekniska specifikationerna hos routern inkluderar bland annat:

  • Wi-Fi-teknologi: AC3200 MU-MIMO
  • 802.11a/g, 802.11n, 802.11ac
  • Wi-Fi-hastighet: AC3200 (N600 + AC2600)
  • Frekvensband: 2,4 GHz och 5 GHz (simultan, dual-band)
  • 5 Gigabit Ethernet-portar: 1x Gigabit WAN, 4x Gigabit LAN
  • 1x USB 3.0, 1x kombinerad eSATA/USB 2.0
  • Antenner: 4x externa, dual-band, löstagbara
  • Processor: 1,8 GHz, dual-core

Mer information finns att tillgå via Linksys hemsida.

Routern kommer att finnas tillgänglig att förboka från och med början av september månad. Priset kommer att vara omkring 330 euro, cirka 3 100 svenska kronor.
Linksys har även en deal med utvalda återförsäljare runtom i Europa där kunder som förbokar WRT32X även för ett Razer Kraken Pro V2 headset på köpet. Exakt vilka återförsäljare detta inkluderar är dock oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
klappaAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Varför kan inte någon göra en vettig router som inte ser ut som en jätteplastblaffa med en skog av antenner som sticker upp ur den? *suck* Apple har ju tyvärr lagt ner utvecklingen av sina routers, min nu över 6 år gamla timecapsule är den bästa router jag någonsin haft. Den har fanimig aldrig kraschat eller hängt sig, medans alla mina tidigare routers behövde en vulcan neck-pinch regelbundet för att börja fungera igen. Nu är ju en så gammal router som min tyvärr inte särskilt modern rent tekniskt längre. Ingen AC-wifi, MIMO eller andra sådana moderniteter, och vem vet hur… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

I hear you Hans.. Är inte heller sugen på att ha ett rymdskepp i vardagsrummet (där routern är mest central). För mig blir det troligtvis ett Mesh-system och som prestandanörd blir det troligtvis Netgear Orbi, har du kikat på det systemet?

Gäst

Köp en Ubiquiti AP så slipper får du ett snyggt runt tefat som smälter in istället för Saurons hundrataggade krona.