Linksys har meddelat att man startat en så kallad grön inbyteskampanj. Tanken är att konsumenter ska lämna in sina gamla routers för återvinning och på detta sätt få en rabatt på 25% mot två av tillverkarens egna routers, Linksys WRT160N resp. Linksys WRT320N.

Linksys poängterar att den router man byter in hos tillverkarens samarbetspartners inte behöver vara en av deras modeller. Vad det verkar går vilken router som helst bra och kampanjen löper mellan den 16 augusti till den 30 september.

Cisco står även för upphämtning vid försäljningsställena av de inbytta produkterna i slutet av kampanjperioden. De gamla produlterna skeppas därefter till Ciscos Product Takeback & Recycling program för återanvändning och miljöanpassad destruktion. Processen medger upp till 99 procents återanvändning av elektroniska komponenter.

De två trådlösa bredbands routerna som omfattas av inbyteserbjudandet är alltså Linksys WRT160N och WRT320N där den senare är en mer avancerad modell med dubbla radioband (2,4 GHz samt 5,0 GHz) och Gigabit Ethernet. Båda har stöd för trådlöst 802.11n WiFi.

Linksys samarbetar med MediaMarkt, Webhallen och Inet i Sverige. Mer information om kampanjen hittar man på Linksys webbplats.

linksys

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
rmd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
rmd
Medlem

Måste passapå att slå på trumman för att köra dd-wrt, openwrt eller liknande i båda routrarna Alla utom Rev v2.x av WRT160N fungerar med custom firmware. Annars antyds att WRT160NL ska vara den man ska köpa för detta, dock är det ända som skiljer chippet (atheros på WRT160NL och Broadcom i WRT160N med undantag för v2.x serien som använder Realtek).

Inbytes kampanjen är dessutom inte begränsad till linksysprodukter så det är bara springa in och fynda med din gammla sura netgear router från 1999 😉