Netflix har börjat testa en egen linjär TV-kanal. Arm har börjat fokusera på högpresterande processor med endast ”stora” processorkärnor och Sapphire har smygvisat sin förmodade flaggskeppsmodell av RX 6800 XT.

Tycker du att det är svårt att välja vad du ska se på Netflix? I framtiden kan vi komma att se linjär TV från streamingjätten. I framtiden kan vi även komma att se Arm erbjuda hårdare konkurrens på marknaden för processorer till bärbara datorer. I samma veva har AMD:s partnertillverkare Sapphire börjat smygvisa vad som kan komma att vara deras flaggskeppsvariant av grafikkortet Radeon RX 6800 XT.

 

reklamavbrott Netflix AirPlay

Netflix ger sig in på linjär TV

Trots att meningen med tjänster som Netflix är att kunna se vad som helst när som helst har streamingjätten nu vidgat sina vyer. I Frankrike har företaget börjat testa linjär TV med kanalen ”Direct” som matar Netflix-filmer, serier och dokumentärer på ett löpande band.

Läs mer hos Engadget.

 

Arm avtäcker processorn Cortex-A78C

Arm ser ut att ha mer högpresterande enheter i sitt sikte. Den nya processorn Cortex-A78C går från företagets tidigare använda design där processorkärnor av olika storlekar och prestanda blandas. Istället ligger fokuset här på en skalbar processordesign med endast stora kärnor för ”nästa generations portabla enheter”.

Läs mer hos Arm.

 

Sapphire smygvisar potentiellt flaggskepp

Lanseringen av AMD:s Radeon RX 6000-serie av grafikkort kryper allt närmare. Nu har partnertillverkare börjat avtäcka sina egna designer på kylarlösningar och varianter av grafikkorten. Senast ut är Sapphire som nu gett oss en första blick på en del av Radeon RX 6800 XT Nitro+. Till synes med tre rediga fläktar och vad som ser ut att vara en kylare som tar upp nästan tre hela expansionsplaster.

Läs mer hos Hexus.

 

Så mycket extra kostar 5G-abonnemang

I veckan har vår systersajt Surfa gjort en intressant genomlysning av 5G i mobilabonnemang i Sverige. De stora operatörerna säljer nu vissa abonnemang som inkluderar 5G-teknik. Inte överraskande nog så kostar dock stöd för operatörerna ganska mycket. En operatörs abonnemang kostar 120 procent mer per gigabyte än sin budgetoperatörs motsvarande abonnemang.

Läs mer hos Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid