Small preview image

Lightfleet är företaget som har utvecklat ett ny typ av datorer för extremt krävande applikationer. Systemet är baserat på 32 stycken dual-core-processorer från Intel, vilket kanske inte låter så revolutionerande, men det är inte heller det som gör detta företaget intressant. Som namnet på företaget antyder så har man använt sig av ljus och då i form av laser för att lösa problemet med att processorer måste sitta och vänta på att andra enheter ska arbeta färdigt. Varje processor har nämligen utrustats med en lasersändare och speglar, samt enheter för att kunna ta emot signaler skickade med hjälp av laser.



När en processor ska skicka en signal så skickar den det till alla andra processorer och genom att denna ljusstråle innehåller en adressinformation i inledning så kan rätt processor sedan plocka upp signalen.


Det hela handlar om att snabba upp kommunikationen mellan processorerna med hjälp av laser då man hos Lightfleet menar att detta är en flaskhals hos moderna system som används för avancerade beräkningar.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments