Lifx har nu lanserat en ny version av sin smarta glödlampa, den nya modellen har utrustats med egenskapen att visa infrarött ljus som ska underlätta för övervakningskameror på mörka platser.

Det smarta hemmet får allt bättre fäste runtom i världen, idag kan användare styra allt från lampor, stereoanläggningar och TV-apparater till kylskåp och säkerhetsanläggningar med hjälp av till exempel röstkommandon eller en smartphone.

Nu har Lifx lagt extra fokus på en smart produkt som sägs underlätta för övervakningskameror som är aktiva under nattetid eller i mörka utrymmen. Den nya lampan kallad Lifx + A60 lanseras nu på den svenska marknaden, utöver möjligheten att visa 16 miljoner färger kan lampan även avge ett infrarött ljus.

Lifx + har möjligheten att avge infrarött ljus på 950 nanometer. Ljusstyrkan ska även gå att höjas och sänkas mellan 1 och 100 procent för att belysningen ska kunna anpassas till specifika övervakningskameror.

Användare kommer att ha kontroll över glödlampan via Wifi utan att någon centralstation behövs. Enheten ska gå att kontrollera via Google Homekit, Amazon Alexa samt Google Assistant.

Andra specifikationer för lampan inkluderar bland annat en maximal ljusstyrka på 1 100 lumens, en energiförbrukning på 13 watt vid full effekt samt att enhetens sockel finns tillgänglig i E27 eller B22-utförande.

Priset för Lifx + ligger på 89 euro för en ensamstående lampa, eller 300 euro för ett pack med fyra lampor. I runda slängar översätts det till omkring 896 kronor för en lampa och cirka 3 000 kronor för paketet med fyra.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nils k Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nils k
Gäst
nils k

What? Denna släpptes ju tidigt 2017. Reklam?