Taiwanesiska chassitillverkaren Lian Li vet kanske bäst av alla hur man hanterar lättmetallen aluminium. Samtidigt har man för vana att titt som tätt visa upp och lansera lite udda kreationer, något deras nya PC-U6 midisnigel-chassi onekligen kvalar in som. Med en snigelskalsliknande design är detta en klart udda lösning för den som är trött på raka linjer och kantiga former.

Lian Li PC-U6 stödjer moderkort av Micro-ATX format och även om dess avrundade design inte direkt drar optimal nytta av utrymmet i chassit finns det även plats för tre stycken 3,5-tums hårddiskar, dubbla 120mm fläktar, ett fullstort ATX-nätaggregat samt en optisk 5,25-tums enhet. Designen som för övrigt känns igen från tillverkarens Lian Li PC-777 chassi som lanserades under 2005.

Vilka mått och vilken prislapp Lian Lis spännande skapelse skeppas med är ännu oklart men chassit ska börja säljas de närmaste månaderna och är utan tvekan ett intressant alternativ för dem som vill sticka ut från mängden.

u61

u62

u6

Källa: ComputerBase.de

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Mean MachineIhmratLord_KvaddImlalAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ihmrat
Medlem
Ihmrat

Hade de inte ett snigelchassi strax efter millennieskiftet också? Sjukt cool imho

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Varför inte en gigantisk radialfläkt mitt ?i

Imlal
Gäst
Imlal

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja det är onekligen en spännande design, kanske en HTPC för dem som sitter på ett par B&W 801? 🙂
[imgcomment image[/img][/quote]

Perfekt för den se på film.

[imgcomment image[/img]

Lord_Kvadd
Medlem

@Ihmrat: Det första jag tänkte när jag såg nyheten var just det. Är helt säker på att de haft ett sådant chassi ute innan för väldigt många år sedan.

Ser inte helt fel ut faktiskt 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[imgcomment image[/img]
Lian Li PC777 var det. (står även i nyheten) Och det var en snäcka back in the days, inte en snigel. 🙂

Ihmrat
Medlem
Ihmrat

@Lord_Kvadd: Man skulle haft 2000 kronor och behov av nytt chassi bara 😛

@Mean Machine: Jahaa, bara en snäcka, inget slem då alltså? Det känner du väl själv att du förtjänar inte en snigel utan ett PC-U6 på ögat! När får vi se dig kommentera detta underverk in the recorded flesh då?

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Ihmrat”]@Mean Machine: Jahaa, bara en snäcka, inget slem då alltså? Det känner du väl själv att du förtjänar inte en snigel utan ett PC-U6 på ögat! När får vi se dig kommentera detta underverk in the recorded flesh då?[/quote]
Jadu… Det kan faktiskt bli aktuellt om det vill sig riktigt illa. Lovar inget, men dementerar inget heller. 🙂