Small preview image

Lian Li har länge varit kända för sina välsvarvade aluminiumchassi och nu har man lanserat ännu en ny modell som bokstavligt talat står ut från konkurrenterna. Lian Li Tyr X2000 heter det nya chassit och vid en första anblick skulle man knappast kunna gissa vilken marknad man siktar in sig på. Tyr X2000 är nämligen nästan 70cm hög och av fulltower format. Chassit är en riktig bjässe även jämfört med vanliga datorchassi, men med de ofta minimalistiska, och för övrigt liggande, HTPC-chassina är detta en riktig utböling. Det är knappast ett chassi som man kan gömma undan, men enligt Lian Li ska det inte behövas då man jämför X2000 med en högtalare och att chassit på det sättet ska kunna smälta in i vardagsrummet.




Exakt hur det är med den saken är nog en smaksak, chassit ser väldigt stilrent ut men med måtten 230x430x680mm är det en riktig koloss. Det märks även när man tittat innuti chassit där det finns plats för det mesta både i komponent och kylningsväg. Chassit stödjer E-ATX, ATX och givetvis Micro-ATX moderkort, 6 hot-swappable SATA-hårddiskar i ett speciellt rack, dubbla nätaggregat och bland annat fyra stora 140mm fläktar.



För att trycka på chassits HTPC-inriktning har man satsat hårt på att få ner ljudnivån i chassit med separata zoner för kylningen, vibrationsminskande monteringslösningar och ljudisolerade chassipaneler.



Användarvänlighet står också högt upp på prioritetslistan med utfällbar moderkortsvagga, tummskruvar och smidiga monteringslösningar.


 



Chassit ska dyka upp i butiker under augusti månad och vi gissar att det blir till en ganska beskedlig peng.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid