Small preview imageLian Li PC-X900 presenteras som ett miditowerchassi och ett djup på endast 388mm håller helt klart midimått. Men ser vi till chassits höjd är det mer torndesignen man satsat på då PC-X900 mäter inte mindre än 598mm och ska således bli ett mellanting för de tidigare modellerna i PC-X serien från Lian Li. Chassit hyser moderkort av ATX-format och rymmer trots sitt ringa djup grafikkort med en längd på upp till 300mm. Tack vare sin ståtliga design finns det utrymme för inte mindre än 7 stycken 3,5-tums hårddiskar och två 5,25-tums enheter.

Lian Li PC-X900 tillverkas i aluminium och har en vikt på 8,22kg. Andra intressanta funktioner är en verktygslös design samt fyra stycken USB 3.0 kompatibla portar monterade i taket, tillsammans med utgångar för ljud och e-SATA.


Chassit delas upp i två värmezoner som med totalt 5 stycken LED-utrustade 120mm fläktar ska hålla komponenterna i datorn väl kylda, tre fläktar i framtill som suger in kalluft och två fläktar baktill som blåser ut den varma luften. Fläktarna kan alla styras av en fläktkontroller som man hittar på baksidan av chassi. Nätaggregatet hittas i botten av chassit och som väntat har Lian Li återigen tre färgalternativ att välja mellan, silver, svart eller rött.


Priserna är dock lika höga som chassit, runt 4 000 kronor inklusive moms för de silver och svartfärgade modellerna, drygt 400 kronor ytterligare för den röda varianten.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid