Small preview image

Lian Li PC-Q08 är ett chassi som endast mäter 227 (B) x 272 (H) x 345 (D) mm och har en vikt på låga 2,73kg. De begränsade måtten betyder att chassit endast rymmer moderkort av mini-ITX samt mini-DTX format men samtidigt finns här gott om utrymme för både lagringsenheter och kylning. Chassit som i våra ögon ser ut som en intressant konkurrent till bland annat Fractal Design Array har plats för inte mindre än 6 stycken 3,5-tums hårddiskar samtidigt som Lian Li gjort plats för en optisk enhet i 5,25-tums format.



Med en stilren aluminiumdesign har chassit två USB 3.0 kompatibla USB-portar i frontpanelen, där vi även hittar ljudutgångar samt power- och reset-knappar.



Lian Li PC-Q08 kommer i tre olika färger


Trots sin ringa storlek har chassit även plats för rejäl kylning i form av en frontmonterad 140mm fläkt samt en 120mm fläkt i taket. Med hela sex hårddiskplatser är chassit väl lämpat som en miniserver, men Lian Li har även konstruerat lådan så att en av hårddiskburarna kan plockas ur och på detta viset tillåta installation av längre grafikkort.


Chassit borde dyka upp i Svenska butiker inom kort och prislappen landar på drygt 1 000 kronor inklusive moms.



Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid