Small preview image

Xbox 360 har knappast sets som en av de mest slimmade eller stilrenaste konsolerna på marknaden, även om undertecknad inte har något direkt emot Microsofts design av sin andra generations spelkonsol. Vad som varit värre kritiserat är dock konsolens kylning som inte bara varit för klen i flera fall utan även har helt för hög ljudnivå. Vi har sett massvis med olika Xbox 360 modifikationer där man gjort allt från att montera nya och tystare fläktar i chassit eller till och med monterat ett komplett vattenkylningskit för att sänka temperaturerna och få ner ljudnivån.



Nu har Lian Li gått ett steg längre, man har nämligen lanserat ett helt nytt chassi som är tänkt att ersätta Xbox 360s standardchassi. Det handlar alltså om att helt och hållet tömma sin vanliga Xbox 360 och överföra alla komponenterna i Lian Li PC-XB01. Lian Li är tydliga med varför man skulle göra det, även fast att det samtidigt bryter garantin på din Xbox.


The XB01 is a chassis replacement for the XBox 360 chassis, which alleviates heating issues from hot components and reduces noise from vibrating optical drives in the original case design. The PC-XB01 requires DIY knowledge for the transfer of components, but once completed, heat will no longer be a factor in dampening your XBox 360 gaming experience.




Med måtten 160x250x415mm blir konsolen ungefär lika djup men nästan dubbelt så hög och en dryg decimeter bredare (liggandes). Om man föredrar den något mer skrymmande designen hos Lian Lis chassi är en smaksak, men att PC-XB01 kommer klara av att kyla komponenterna på ett effektivare sätt krävs det inget snille för att räkna ut. Priset lär landa runt 1100 kronor i svenska butiker.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments