Lian Li har nu lanserat en ny chassimodell med kubdesign och deras Mini Q PC-V354 är precis som tidigare modeller riktad mot bland annat HTPC-marknaden. Aluminiumchassit har en ensam 5,25-tums enhet och två stora fläktar i fronten, och rymmer även riktigt långa grafikkort.

Lian Li PC-V354 mäter 245x320x420mm (B.H.D) och stödjer moderkort av formaten Micro-ATX, Mini-ITX samt Mini-DTX. Chassit har ett format som är något likt Fractal Design Array, men här handlar det om en större modell som inte bara är redo att agera serverchassi utan även rymma en hel del kraftfulla komponenter.

De två stora 120mm fläktarna i frontpanelen blåser in över hårddiskburarna som kan bära hela 7 stycken 3,5-tums enheter men för dem som klarar sig utan den nedre buren finns istället möjlighet att installera ett grafikkort på hela 350mm.

lianli354.2

Chassit har även en 140mm fläkt i toppen som suger ut den varma luften. Både fläktar och nätaggregat är fästa med gummidetaljer för att minimera vibrationer samtidigt som chassit utrustats med bland annat externa USB 3.0 portar och SD-kortläsare.

Lian Li Mini Q PC-V354 skeppas i tre olika färger, svart, silver eller röd där de två förstnämnda kommer med två stycken blå LED-fläktar, medan den röda får två stycken röda LED-fläktar. Priserna ligger på motsvarande 1 700 kronor inklusive moms för den svarta och silvriga modellen medan den röda färgen kostar runt 200 kronor extra.

lianli354 lianli354.3
Annons

6
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
fnoskAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fnosk
Medlem
fnosk

Me like! Chassit kan både tjänstgöra som filserver eller en ganska så kompakt spelburk.

fnosk
Medlem
fnosk

@Anton

Du kan alltid fimpa dioderna eller helt enkelt byta ut fläktarna. Svinig prislapp för denna lilla burk dock! 🙁

Tempel
Medlem
Tempel

Synd på alla hål i lådan. Det går ju att lösa snyggare. Annars helt rätt, har bara byggt µATX burkar de sensate 5 åren iaf. Allt är ju inbyggt så några 7 instickskort behövs inte, inte ens 4 heller.

fnosk
Medlem
fnosk

@Anton

Allt du skriver stämmer in på mitt tycke, smak och situation. Det är inte lätt! 😉