LG sparkar igång 2015 med en ny serie skrivbordsskärmar i ultra wide-format, främst riktade mot gamers. Företaget har visat upp två 34-tumsskärmar med 21:9-format där en modell kommer med frekvenssynkroniseringstekniken AMD Freesync – för att råda bot på screen tearing.

Efter att ha blivit lovade nya skärmar med AMD:s öppna frekvenssynkroniseringsteknik Freesync nu i vinter börjar skärmtillverkarna äntligen visa faktiska modeller, samtidigt som vi får se mer av de skärmtekniker och format vi fick smakprov på under 2014. LG satsar nämligen vidare på ultrabreda skärmar i 21:9-format, den här gången även med Freesync med i specifikationslistan.

freesyncLG

Två nya skärmar, 34UC87M och 34UM67, kommer nämligen visas upp under CES-mässan i Las Vegas nästa vecka. Den första av de två, 34UC87M, blir en 34-tumsskärm med välvd IPS-panel och 3 440 x 1 440 pixlar för en mer omslutande upplevelse i spel och film. Den får även en lillebror, 34UM67, som matchar specifikationslistan utöver att den har en traditionell platt panel snarare än en välvd.

Enligt LG:s pressmeddelande verkar däremot enbart den platta modellen 34UM67 stödja VESA Adaptive-sync, vilket i sin tur är det underliggande protokollet som kan användas för AMD Adaptive-sync. Det innebär att användare med AMD-grafikkort kan synkronisera skärmens uppdateringsfrekvens (vars basvärde är 60 hertz) med grafikkortets bildfrekvens och därmed eliminera screen tearing.

LG2.0

En intressant detalj är att skärmarna inte bara riktas mot gamers utan även mot aktiemäklare som vill ha en bra översikt över flera tabeller och grafer samtidigt. Skärmarna kan monteras på stativ i set om två eller fyra för en riktigt rejäl skärmyta.

Vi har fortfarande inga prisuppgifter eller ett officiellt lanseringsdatum, men det är något vi hoppas kunna skaka ur LG när redaktionen väl är på plats på CES.

Källa: The Verge


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
mcnaldoImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Känns ändå som jag kommer vara nöjd med min Philips BDM4065UC. Om den bara kunde levereras någon gång.

Måste säga att det känns konstigt att jag fick den för 6500:- när billigaste 34″are kostar 7300:- om man vill ha minst 1440p

Mikael
Medlem
Mikael

[quote name=”Imlal”]Känns ändå som jag kommer vara nöjd med min Philips BDM4065UC. Om den bara kunde levereras någon gång.

Måste säga att det känns konstigt att jag fick den för 6500:- när billigaste 34″are kostar 7300:- om man vill ha minst 1440p[/quote]
Kanske därför den aldrig dyker upp…