LG har tagit stora kliv på den mobila marknaden i år och förutom spännande hårdvaruplattformar med kraftfulla systemprocessorer och tidigt 3D-stöd planerar man även för bättre användarvänlighet. LG har nu visat upp en ny trådlös laddningsplatta som med kompatibla telefoner ska göra det möjligt att ladda batteriet utan några irriterande kablar.

LG WCP-700 använder sig av välbeprövad induktiv laddningsteknik där man kan överföra electricitet mellan två enheter helt trådlöst. LG:s laddningsstation ansluts till nätuttaget och sedan är det så enkelt som att placera sin mobiltelefon på själv laddningsplattan och då ska batteriet börja fyllas omgående.

För att induktionstekniken ska fungera krävs det att även telefonen är redo att ta emot electriciteten. Vi kan därmed vänta oss att LG bakar in funktionen i framtida smartphones, samtidigt som man mycket väl kan tänkas lansera utbytbara batteriluckor för nuvarande modeller som stödjer deras WCP-700 laddningsplatta.

LG WCP-700 mäter 159 x 89 x 9,9 mm och visar med ljud-, ljus- och vibrationseffekter när laddningen startar. Priser och tillgänglighet är ännu inte bekräftat.

lgcharge

lgcharge2

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BaxtexKwagherTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Den är ju knappast sladdlös till väggen. Hela grejen verkar krångligare/otympligare än en vanlig laddare tycker jag.

Tempel
Medlem
Tempel

Folk som är lite till åren eller överhuvudtaget har lite begränsad finmotorik har stor nytta av sånt här. Jag kan tycka det är lite pillrigt i mellanåt att få usbkabeln i headsetet när det skall laddas så hur skall inte dom tycka det är.

Kwagher
Medlem
Kwagher

Tänk alla nätter man har tänkt att man ska ladda mobilen man lägger på nattduksbordet men glömmer sätta i den förbenade laddaren. så lätt de skulle va att bara lägga den där å vipps så laddas den å inge trassel med lågt batteri på morgonen.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Njae, tycker den verkar ganska onödig, när de är större(så man kan ladda flera samtidigt) och fungerar med alla telefoner, då köper jag en.