LG fortsätter finpolera sin OLED-teknik, som utöver djup svärta även för med sig paneler som är tunnare och lättare än traditionell LCD-teknik. Nu har företaget visat upp en ny 55-tums TV som är under en millimeter tjock och kan bäras upp med magneter.

LG:s tidigare tunnaste OLED-panel ligger på 4,3 millimeter i tjocklek, och nu får den se sig besegrad av en ny modell som närmast kan liknas med en magnetisk OLED-tapet. Enligt Korea Times har tillverkaren offentliggjort en ny komplett TV som är 0,97 millimeter tunn och väger 1,9 kilo.

oled_wall

Panelen är flexibel och kan böjas som en plastfilm, samtidigt som den låga vikten innebär att det inte behövs ett traditionellt VESA-fäste för att montera den på väggen. Istället är baksidan magnetisk, så att den kan sättas upp enkelt på väggen med hjälp av en magnetisk matta.

Målgruppen är dock inte konsumenter utan företag som vill använda den för annonsering. Den bakomliggande tekniken bör dock inom kort sprida sig även till konsumentsidan, även om prislappen antagligen inte kommer vara att leka med.

Via: Tweaktown


Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RLé QBasseBojjMezzlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lé Q
Gäst
Lé Q

Läckert. Men då måste man istället sätta upp en magnetisk platta på väggen? 🙂

Mezzlock
Medlem
Mezzlock

[quote name=”Lé Q”]Läckert. Men då måste man istället sätta upp en magnetisk platta på väggen? :)[/quote]
1.9kg, det kan man fästa med dubbelhäftande tejp 🙂

BasseBojj
Gäst
BasseBojj

Om man nu baa kunde få det som PC-monitor…

Lé Q
Gäst
Lé Q

[quote name=”Mezzlock”][quote name=”Lé Q”]Läckert. Men då måste man istället sätta upp en magnetisk platta på väggen? :)[/quote]
1.9kg, det kan man fästa med dubbelhäftande tejp :)[/quote]

Ja det hade ju fungerat, tänkte mest eftersom plattan nämndes i artikeln. Då kanske den kunde få strömförsörjning den vägen också, lite som mobilernas QI-laddare? 🙂

Häftig tid att leva i!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Kanske kan lägga den där QI-laddaren som bottenplatta i sängens madrass va? 😉
Med sådär tunna böjbara paneler så börjar möjligheterna att få sej en lite mer ”levande” tatuering närma sej med stormsteg. Läste för inte alltför länge sen om någon teknik där man kunde driva elektronik i kroppen med blodet som energikälla, så kanske inte behöver den där QI’n ändå. Det positiva då är att QI’n inte kan ge en cancer – Det får man istället av skiten man opererat in i kroppen.