LG har ett nytt flaggskepp på väg till Android-marknaden. G4 ersätts snart som LG:s herre på täppan av V10, en ny modell med imponerande specifikationer och flera unika egenskaper. Telefonen har bland annat dubbla bildskärmar, dubbla frontmonterade kameror och fyra gigabyte arbetsminne.

Under de senaste fyra åren har LG:s bästa Android-telefoner alltid varit nya medlemmar i G-serien. Företagets senaste modell kallas LG G4 och har just nu utmärkelsen ”Bäst i test” i Svenska smartphoneguiden. Snart får G-serien en ny intern konkurrent. LG introducerar en Android-smartphone vid namn V10 som väntas vara den första i en serie av produkter i LG:s nya, troligen dyra, flaggskeppsserie.

Extra skärm och extra kamera

LG V10 har många likheter med LG G4 men skiljer sig också på flera sätt. Den mest uppenbara skillnaden mellan de olika modellerna är att V10 är betydligt större än sitt billigare syskon. Anledningen är att V10 har en 5,7 tum skärm istället för LG G4:s 5,5 tum skärm och att den nya modellen har en extra skärm monterad strax ovanför huvudskärmen. Den extra lilla skärmen mäter 2,1 tum på diagonalen och har en upplösning på 160 x 1 040 pixlar. Både huvudskärmen och den lilla tunna skärmen använder sig av LG:s LCD IPS Quantom-teknik, vilket bör ge prestanda i klass med LG G4. Telefonens extraskärm är inte bara en förlängning av huvudskärmen utan fungerar som en helt separat bildskärm som kan visa många olika saker. Skärmen kan bland annat visa länkar till appar, information om väder, tid och mycket annat. Skärmens position ovanför den redan stora skärmen gör den dock troligen svår att komma åt med tummen vilket kanske gör den lite svår att använda för appgenvägar.

LG V10 6

Det är inte bara skärmen som kommer i par. Telefonen har också dubbla frontmonterade kameror som kan jobba tillsammans för att ta bättre selfies. Användare kan välja mellan att ta bilder med en av kamerorna, som fångar bilder med ett omfång på 80 grader, eller med den andra kameran som kan ta en bild med 120 graders omfång. LG påstår att användare kan undvika problem med förvrängda bilder genom att använda 80 graderskameran i de flesta situationer men att 120 graderskameran kan vara praktisk för gruppbilder.

Som en uppgraderad LG G4

Utöver de två skärmarna och två frontmonterade kamerorna kommer V10 utrustad med flera andra imponerande specifikationer. Telefonen drivs av samma processor som LG G4, Qualcomm Snapdragon 808, men får assistans av fyra gigabyte arbetsminne, istället för G4:s tre gigabyte. Telefonen har även 64 gigabyte lagringsutrymme istället för 32 gigabyte och behåller G4:s microSD-kortläsare. På telefonens baksida finns en 16 megapixelkamera med samma bildstabiliseringsteknik och laserfokussystem som LG G4 och likt G4 drivs också V10 av ett 3 000 milliamperetimmar batteri som är utbytbart.

LG V10 2 717

Först med fingeravtrycksläsare

En annan nyhet som V10 introducerar till LG:s flaggskeppmodell är en fingeravtrycksläsare som är inbyggd i telefonens på/av-knapp. Med undantag för Nexus 5X har LG aldrig introducerat någon smartphone med fingeravtrycksläsare och LG G4 är en av få flaggskeppsmodeller på marknaden i dag som saknar funktionen.

LG V10 kommer att lanseras i Sydkorea under inom kort, nå USA tidigt i november och Europa strax efter därefter. I nuläget har vi ingen information om när eller om modellen kommer till Sverige eller hur mycket den kommer att kosta.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Per lunqvistMorkulBäävorSvenTobak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SvenTobak
Gäst
SvenTobak

Både LG och Samsung gör häftiga mobiler på sistone, om dom ändå bara kunde släppa nånting med annat än android. Släpp åtminstone en mobil med Ubuntu, vore coolt som fan.

Morkul
Medlem
Morkul

Har provat Ubuntu phone och det känns på tok för begränsad i dagsläget för att vara värt att användas. Behövs en hel del utvecklingstid själva GUI delen men även så känner man att man saknar väsentliga funktioner.

Så än så länga tycker jag att de gör rätt i att stanna på Android dock så kan man undra varför de inte gör sina egna versioner bättre än originalet. I alla fall Samsung är på många sätt betydligt sämre (enligt mig personlige åsikt) är vanilla android.

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”Morkul”]Har provat Ubuntu phone och det känns på tok för begränsad i dagsläget för att vara värt att användas. Behövs en hel del utvecklingstid själva GUI delen men även så känner man att man saknar väsentliga funktioner.

Så än så länga tycker jag att de gör rätt i att stanna på Android dock så kan man undra varför de inte gör sina egna versioner bättre än originalet. I alla fall Samsung är på många sätt betydligt sämre (enligt mig personlige åsikt) är vanilla android.[/quote]

När du säger ”väsentliga funktioner” sä är det inte SMS och telefoni du syftar på iaf?

Bäävor
Gäst
Bäävor

[quote name=”SvenTobak”][quote name=”Morkul”]Har provat Ubuntu phone och det känns på tok för begränsad i dagsläget för att vara värt att användas. Behövs en hel del utvecklingstid själva GUI delen men även så känner man att man saknar väsentliga funktioner. Så än så länga tycker jag att de gör rätt i att stanna på Android dock så kan man undra varför de inte gör sina egna versioner bättre än originalet. I alla fall Samsung är på många sätt betydligt sämre (enligt mig personlige åsikt) är vanilla android.[/quote] När du säger ”väsentliga funktioner” sä är det inte SMS och telefoni du syftar… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”SvenTobak”]
När du säger ”väsentliga funktioner” sä är det inte SMS och telefoni du syftar på iaf?[/quote]
😀

He he.. Nej.

Men en av de få saker som jag faktiskt tycker en smartphone ska klara av är mail och kalenderfunktioner, i alla fall viktigt för mig i mitt jobb. Just kalender funktioner hade Ubuntu phone extrema problem med när jag provade i juni.

Tack för att gott skratt dock. Man är lättroad så här på fredagseftermiddagen.

Per lunqvist
Gäst
Per lunqvist

[quote name=”SvenTobak”]Både LG och Samsung gör häftiga mobiler på sistone, om dom ändå bara kunde släppa nånting med annat än android. Släpp åtminstone en mobil med Ubuntu, vore coolt som fan.[/quote]

Svårt att sälja produkter med ett OS som har en marknadsandel på 0.00001%.
Inte ens MS som är ett av världens största företag kan få mobiltillverkarna att bygga telefoner till deras miserabla OS.