Inom de närmaste månaderna kommer smartphone- och tablet-marknaderna gå in i nästa fas. Ett flertal olika dubbelkärniga processorer är nu redo att ge oss ännu mer bärbar kraft och om man inte var imponerad av NVIDIA Tegra 2 i tabletkostym kanske det är intressant med en förhandstitt på en av de första telefonerna med samma CPU, LG Star.

LG har inte lyckats helt lysande i sina försök att hemlighethålla sin kommande Android-smartphone. Om detta är med avsikt eller inte är svårare att svara på, men så länge vi kan få mer kött på benen om nästa generationes smartphones ska vi inte klaga. LG Star bygger som vi tidigare avslöjat kring en 4-tums stor kapacitiv skärm och även om vi inte har klara besked på vilken skärmteknik som används kan vi tydligen utesluta AMOLED och även vanliga LCD-skärmar – då betraktningsvinkeln är för bra. Upplösningen på 800 x 480 pixlar lär i alla fall inte vara några problem att driva med hårdvaran vi hittar i telefonen.

lgstar

NVIDIA Tegra 2 använder sig som bekant av två stycken Cortex-A9 CPU-kärnor på 1 GHz och detta paras med en egenutvecklad grafikkrets, GeForce LPD samt dedikerade kretsar för videokodning, ljuduppspelning och bildhantering. Tegra 2 är bland annat kapabel till att spela upp 1080p video, något Star utnyttjar genom sin HDMI-utgång.

Enligt Engadget som lagt vantarna på telefonen är det inte bara syntetiska prestandatest som visar att telefonen har god prestanda, även vid vanlig användning var det tydligt att telefonen var rappare än dagens lurar. Tyvärr fungerade inte videouppspelning alls på den prototyp man fått tag på, men det ser onekligen lovande ut på smartphonemarknaden nästa år. Inte minst med tanke på att program och applikationer troligtvis har mycket mer att ge när stödet för de dubbelkärniga processorerna breder ut sig.

Fler bilder och videoklipp finns att hitta på Engadget.com.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
fackamatojantangringthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Vill inte veta vad batteritiden blir på den telefonen, krävs troligen riktigt kraftiga batterier. 28nm tillverkning känns väldigt angeläget i det här fallet.

Jan Tångring
Medlem
Jan Tångring

Tegra2 hade någon sorts problem med 1080p-video som gjorde att den ersattes med en Atom-processor i Boxee – finns motsvarande problem LG Star? Nordic Hardware har skrivit om Boxee-bytet: https://www.nordichardware.se/nyheter/80-multimedia/41116-boxee-box-dumpar-tegra-2-i-foerman-foer-intel-ce4100.html

fackamato
Medlem

Jag hoppas att den här drar väldigt mycket ström och har dålig batteritid, så jag kan känna mig ”modern” med min SGS ett tag till.. =P