LG har redan visat upp sin första Android-tablet i pressevent och deras Optimus Pad presenterade surfplattan som tunnare och snabbare än konkurrerande enheter. Nu har man trots detta bestämt sig för att lägga ner utvecklingen, på grund av brister i Android 2.2 FroYo för tabletmarknaden.

I samtal med Reuters bekräftade representanter från LG att Optimus Pad läggs på is efter samtal med Google om vilket Android-operativsystem som var bäst lämpat för en surfplatta. Ett samtal som inte helt oväntat mynnade ut i att LG istället nu avvaktar med lanseringen till Google får ut Android 3.0 Gingerbread på marknaden.

Google har hela tiden påpekat att Android 2.2 inte är optimerat för tabletmarknaden, men flera tillverkare har trots detta sjösatt sina första enheter med det mobila operativsystemet. Android 3.0 som utvecklas under namnet Gingerbread sägs bli det första riktigt tabletoptimerade operativsystemet från Google med en lansering någon i början på nästa år.

Medan LG och andra tillverkare står och stampar i väntan på Android 3.0 fortsätter Apple att skörda framgångar med iPad och deras iOS, samtidigt som RIM nyligen lanserade sin PlayBook tablet, baserad på tillverkarens eget BlackBerry 6 operativsystem.

Bland de tillverkare som redan lanserat Android-tablets hittar vi annars Samsung, Archos och Dell men fler lär följa innan årsskiftet.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid