LG gillar stora skärmar och när man nu presenterar sin ultra tunna Xnote P210 dator gör man det med en mycket intressant skärmlösning. LG:s ultratunna dator kan liknas vid en netbook och dess fysiska mått är i paritet med de 11,6-tums netbooks som vi ser på marknaden idag, men trots detta har LG gjort plats för en 12,5-tums skärm.

LG Xnote P210 använder sig av extra tunna skärmkanter vilket betyder att tillverkaren kan utnyttja datorhöljet betydligt mer effektivt och låta bildpanelen använda nästan hela dess yta. Resultatet blir alltså att man får plats med en 12,5-tums LED-bakbelyst skärm i ett 11,6-tums chassi och med en vikt på 1,3 kg ger detta en riktigt slimmad dator med förhållandevis stor arbetsyta. LG avslöjar inget om skärmens upplösning men en kvalificerad gissning pekar på 1366×768 pixlar.

xnote2

LG har trots en profil på endast 20,9mm lyckats klämma in ganska kraftfulla komponenter i sin Xnote P210. Bland annat hittar vi en 1,33 GHz Core i5 740UM CPU, 4GB RAM, 320GB hårddisk och en batteritid på 5,5 timmar. LG skeppar sin nya Xnote-modell i flera färger och utförande med Windows 7 Home Premium. Prislappen i Korea där datorn ska börja säljas i februari ligger på närmare 10 000 kronor inklusive moms vilket känns lite väl tilltaget, men vi ser gärna mer av dessa lösningar på det bärbara marknaden.

xnote

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
murakMean MachineJacob HugossonTempelImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Hannes
Medlem

Damn vad najs! Jag gillar var det här är påväg! 🙂

Imlal
Gäst
Imlal

Hoppas att den kommer med lite energisnålare processoralternativ så man kan få upp batteritiden lite.

//Jimmy

Tempel
Medlem
Tempel

Trist att det bara skall vara widescreen på allting idag. Finns ju rejält med ram i underkant på skärmen så det skulle ju gå att klämma in en högre skärm.

Jacob Hugosson
Medlem

Herregud, älskar verkligen designen på den där!

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Trodde inte min nästa notebook skulle bli en LG.

Murak
Medlem
Murak

Riktigt trevlig med mindre skärmkant, önskar liknande trend på smartphones tack!

Jag hade gärna sett att pekplattan var lite större, jag menar tangentbordet var ju ganska apple så då kunde väll pekplattan varit det också? 😛 🙄