Nya LG Optimus Sol, kodnamn Victor har idag blivit officiell och ska vara en telefon utan en massor ”nonsens” enligt företaget, tillsammans med en till synes bättre skärm än konkurrenterna. Optimus Sol ska nämnligen komma med en Ultra AMOLED-skärm som gör att solsken eller andra starka ljuskällor inte ska hindra dig från att använda telefonen.

LG Optimus Sol kan bli den telefon många väntat på om man ska tro på LG:s ord; en telefon utan massor extra funktioner och höga specifikationer ihop med en skärm i världsklass. Den 3,8″ Ultra AMOLED-skärmen kommer med en WVGA-upplösning (800 x 480) och ska vara både ljusstarkare och öka batteritiden med upp till 30% mot en vanlig AMOLED-skärm.

LG_Optimus_Sol

Telefonen kommer utrustad med en ännu okänd 1 GHz SoC, men allt tyder på att den endast har en kärna. En 5 megapixel-kamera i bak och en VGA i fronten, 802.11 b/g/n WiFi, DLNA och WiFi Direct. Telefonen mäter 9,8 mm i profil vilket är fullt godkänt för en smartphone i dagens läge, och kommer utrustad med Android 2.3 med LG:s egna användargränssnitt Optimus UI 2.0.

LG säger själva att telefonen är designad för att vara den mest prisvärda 1 GHz Android-telefonen med AMOLED-skärm, och att den ihop med den bästa skärmtekniken på marknaden kan bli en riktig vinnare hos konsumenterna. Telefonen ska komma i färger svart, vit och titan och det finns ännu inga prisuppgifter. LG Optimus Sol ska släppas i mitten av september i Europa men enligt LG Sverige finns det i dagsläget tyvärr inga planer för en svensk lansering.

Källa: TCMagazine

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedPoontus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Poontus
Medlem
Poontus

jag tycker att det ser ut som att den har lite väl mycket dött utrymme :S

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Poontus”]jag tycker att det ser ut som att den har lite väl mycket dött utrymme :S[/quote]
Kan tyvärr bara hålla med. LG har lite att hämta när det gäller utnyttja sina chassin maximalt, man ligger efter där även på sina premiummodeller, om än inte lika mycket som med Sol.